Tgrt Haber
10 Kasım 2021 16:34

Üç Kuruş bitiyor mu? RTÜK'e şikayet edilen Üç Kuruş dizisi final mi yapacak?

Herkesin merakla beklediği Üç Kuruş dizisi başladı. Üç Kuruş dizisi Roman vatandaşlara karşı ayrımcı ve aşağılayıcı söylemler içerdiği nedeniyle RTÜK’e şikayet edildi. Peki üç Kuruş dizisi bitecek mi? Üç Kuruş yayından kalkıyor mu? Üç Kuruş final kararı mı verdi?

Üç Kuruş bitiyor mu? RTÜK'e şikayet edilen Üç Kuruş dizisi final mi yapacak?
üç kuruş,,uraz kaygılaroğlu,,ekin koç,,dizi,

Üç Kuruş isimli televizyon dizisi, Roman vatandaşlara karşı ayrımcı ve aşağılayıcı söylemler içerdiği gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) şikayet edildi. Milyonlarca kişinin izlediği Üç Kuruş dizisi hakkında yayından kalacağı iddiaları gündeme geldi. Şikayet dilekçesinin üst kurula verilmesinin ardından Marmara Bölgesi Roman Dernekler Federasyonu, Anadolu Yakası Roman Dernekleri Federasyonu ve Çepni Dernekleri Federasyonu temsilcileri ile CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Atila Sertel ve Özcan Purçu basın açıklaması yaptı. İşte Üç Kuruş dizi hakkındaki gelişmeler. 

ÜÇ KURUŞ BİTİYOR MU? 

Üç Kuruş isimli televizyon dizisi, Roman vatandaşlara karşı ayrımcı ve aşağılayıcı söylemler içerdiği gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) şikayet edildi. Roman dernekleri adına bir konuşma yapan Sinan Karaca Öztürk, Üç Kuruş hakkında RTÜK'e şikayette bulunduklarını ifade etti. Öztürk, "Türkiye’deki hiçbir topluma yapılamayacak, bir Kürt, bir Alevi, bir Çerkez ve diğer vatandaşlara yapılamayacak hiçbir şeyin Romanlara yapılamayacağını burada Roman kardeşlerimizle, vekillerimizle beraber göstermek için buradayız. Bu dizinin de takipçisi olacağız" açıklamasını yaptı. 

Üç Kuruş bitiyor mu? RTÜK'e şikayet edilen Üç Kuruş dizisi final mi yapacak?

Kani Beko ise Roman vatandaşlarla yıllarca İzmir'de birlikte yaşadığını aktararak, dizinin yayından kaldırılmasını istedi. Beko, "Bu topraklar güzel topraklar. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz." ifadelerini kullandı. Atila Sertel, Üç Kuruş dizisini kınadıklarını ve Romanların Türkiye'nin en renkli ve neşeli insanları olduğunu  belirtti.  Sertel, Türkiye’de kimsenin kimseyi ötekileştirmeye hakkı olmadığını söyleyerek, "Biz bu topraklarda beraber doğduk. Hiç kimse annesini, babasını Allah dışında tayin edemez. Hiç kimsenin kimseden bir santim, bir derece üstünlüğü yoktur. Türkiye Cumhuriyeti’nde herkes eşittir." diye konuştu.

Özcan Purçu da Üç Kuruş dizisinin Romanların hayatını ve gerçeğini yansıtmadığını vurguladı. Purçu ayrıca, Üç Kuruş dizisinin nefret suçu işlediğini ifade etti.  Üç Kuruş dizisinin yayından kaldırılması için mücadele edeceklerini vurguladı. Dizide Roman karakterlerin kötü gösterilmesi üzerine üç Kuruş dizisi hakkında RTÜK’e şikayet yağdı. Üç Kuruş her pazartesi Show TV ekranlarında çıkıyor. 

Üç Kuruş dizisinin yayından kalkıp kalkmayacağı ise henüz kesinleşmedi. 

ÜÇ KURUŞ OYUNCULARI KİM? 

İlk iki bölümü büyük bir ilgiyle takip edilen Üç Kuruş dizisinin 3.bölüm ön izleme sahnesi yayınlandı. Roman vatandaşlar akardı ayrımcı söylemlere sahip olduğu için RTÜK’e şikayet edilen Üç Kuruş dizisi oyuncuları merak edildi. 
Başrollerini başarı oyuncu Ekin Koç ile Uraz Kaygılaroğlu’nun paylaştığı Üç Kuruş oyuncu kadrosu pek çok tanıdık isimden oluşuyor. 

İşte Üç Kuruş dizisi oyuncuları:

Ekin Koç, Uraz Kaygılaroğlu, Diren Polatoğulları, Nesrin Cavadzade, Aslıhan Malbora, Nursel Köse, Civan Canova, Ercan Kesal, Mustafa Kırantepe, Aytaç Uşun, Süreyya Kilimci, Cenk Kangöz, Alişan Uğur, Burak Altay, Muttalip Müjdeci, Uğur Yıldıran, Umutcan Ütebay, Damla Makar, Melissa Yıldırımer, Asena Girişken, Tuğçe Yolcu, Erkan Üçüncü, Aylin Engör, Volkan Kıran, Özkan Özipek, Ömer Çobanoğlu ve Ömer Civan Şit.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...