Tgrt Haber
07 Temmuz 2021 19:58

Muharrem İnce'den CHP’ye: Hakkımı helal etmiyorum

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı döneminde kendisine Halk TV'de sansür uygulatan CHP'liler olduğunu söyleyip, "CHP'nin genel başkan yardımcıları bana oy da vermemiştir. Benim bunlarda hakkım var. Hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Muharrem İnce'den CHP’ye: Hakkımı helal etmiyorum
muharrem ince,chp

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ayrılıp kendi partisini kuran Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski partisini sert sözlerle eleştirdi.

"CHP'NİN GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI BANA OY VERMEDİ"

Partisinin il başkanlığı binasının açılışı gerekçesiyle Çanakkale'ye giden Muharrem İnce, açılışın ardından esnafı ziyaret edip vatandaşlara seslendi. CHP'den cumhurbaşkanı adayı olduğu dönemde partideki 2 genel başkan yardımcısının Halk TV genel yayın yönetmenini arayarak kendisini ekrana çıkarmaması yönünde talimat verdiğini söyleyen İnce, “CHP’nin genel başkan yardımcıları sizce bana oy vermiş midir? Bence vermemiştir. Cumhurbaşkanı adayı için ‘Onu televizyona fazla çıkarma’ diyen bir adam; sandıkta oy vermez, onun için çalışmaz ve gereğini yapmaz" diye konuştu.

"BUNLARA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Cumhurbaşkanlığı sürecinde kendisinin afişlerinin dağıtılmadığını ve hazineden ayrılan paranın da seçim çalışması için kullanılmadığını dile getiren Muharrem İnce, “Bu nasıl bir ahlak, siyaset anlayışı, terbiye ve particiliktir. Kendi partisinin adayını televizyona çıkarmasını istemiyor. Bunlar benim afişlerimi dağıtmadılar. Hazineden aldıkları parayı harcamadılar. Sandıkta oy vermediler. Seçim gecesi neredeydim? Çünkü bunlar sandığa sahip çıkmadı. 12 bin sandığa gözlemci koymadılar. Sistemleri çöktü, bana bilgi veremediler. Sonra da iftirayı bana attılar. Bunlarda benim hakkım var. Ben bunlara hakkımı helal etmiyorum” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NA CANLI YAYIN DAVETİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu televizyonda canlı yayına çıkmaya davet eden Muharrem İnce, "CHP’den neden ayrıldım, milletin gözünün önünde bir tartışalım olur mu? Kim haklıymış bir görelim. Beraber konuşalım bunu. Millet kime hak verirse kabul. Millet sana hak verirse kapatırız dükkanı, canını sıkma ama emin ol sen dükkanı kapatmak zorunda kalırsın” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...