Tgrt Haber
28 Haziran 2022 13:34 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 00:38

Siyasi kulisleri hareketlendiren iddia! Zafer Partisi merkezli yeni ittifak geliyor

Türkiye 2023 yılının Haziran ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için gün sayarken siyasi kulisleri hareketlendiren yeni bir ittifak iddiası kulisleri hareketlendirdi. AK Parti, MHP ve BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ve CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın dışında Zafer Partisi öncülüğünde yeni bir siyasi ittifakın kurulacağı ifade edildi.

Siyasi kulisleri hareketlendiren iddia! Zafer Partisi merkezli yeni ittifak geliyor
Zafer partisi,ümit özdağ

Ankara kulisleri yeni bir siyasi ittifak iddiaları ile arıştı. 2023 yılının Haziran ayında yapılacak olan seçimler öncesinde liderler söylemlerini sertleştirirken Cumhur İttifakı’nın adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu geçtiğimiz günlerde duyuruldu. Muhalefetin ‘Erdoğan’ın adaylığı yasal değil iddiaları hem Meclis Başkanı hem de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yalanlandı. Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’nın adayı olarak resmileşirken Millet İttifakı’nda ise belirsizlik sürüyor. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun adaylığı istediği ancak diğer ittifak üyelerinin buna sıcak bakılmadığı iddia edildi.

ÜMİT ÖZDAĞ YENİ İTTİFAKIN KAPISINI ARALADI

Muhalefette aday belirsizliği sürerken İYİ Parti’den ayrılarak Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ’ın yeni bir ittifakın kapılarını araladığı iddia edildi. Türkiye'deki seçim tahminleri bu iki ittifak arasında kurulurken MAK Araştırma Şirketi'nin sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla üçüncü bir cepheye işaret etti.

"YENİ İTTİFAKTA ŞİMDİLİK 5 PARTİ VAR"

Yeni bir ittifakın kurulduğunu öne süren Kulat, söz konusu ittifakın merkezinde son dönemde mültecilerle ilgili hamleleriyle büyük tartışma yaratan Zafer Partisi'nin olacağını yazarken, yeni ittifaka şimdilik 5 partinin katıldığını iddia etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...