Tgrt Haber
10 Ocak 2022 16:42

Domenec Torrent kimdir? Guardiola'nın yardımcısı Domenec Torrent nereli, hangi takımları çalıştırdı?

Galatasaray’da sıcak gelişmeler devam ederken son olarak teknik kadroya Fatih Terim’in yardımcısı olarak görüşmeler yapıldığı söylenen Domenec Torrent için çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Fatih Terim’in Domenec Torrent ile yardımcılık için değil hocalık için görüşüldüğünün farkında olduğunu söyleyerek herkesi şaşırttı. Galatasaray’ın Fatih Terim’le yollarının ayırmasının ardından yardımcılık için görüşmeler yapılan Domenec Torrent ile görüşüldüğü doğrulandı. Peki Domenec Torrent kimdir, nereli, kaç yaşında ve hangi takımları çalıştırdı? İşte Galatasaray gündemine bomba gibi düşen isim Domenec Torrent hakkında tüm merak edilenler…

Domenec Torrent kimdir? Guardiola'nın yardımcısı Domenec Torrent nereli, hangi takımları çalıştırdı?
Domenec Torrent,galatasaray,fatih terim,teknik direktör

Galatasaray Başkan Burak Elmas, Fatih Terim'in ekibini güçlendirmek için teknik kadroya Domenec Torrent'i getirmek istiyor. Elmas’ın, bizzat telefonla ulaştığı Pep Guardiola’dan eski yardımcısı Domenec Torrent hakkında bilgi aldığı doğrulanırken Galatasaray Yöneticisi Işıtan Gün'ün ''Başkanımız da Guardiola ile bu konuda bir görüşme yaptı.'' Açıklaması Galatasaray taraftarlarını heyecanlandırırken Torrent'in kariyeri merak konusu oldu. Peki, Pep Guardiola'nın eski yardımcısı Domenec Torrent kimdir, hangi takımlarla çalıştı? İşte son dakika Galatasaray gelişmeleri...

DOMENEC TORRENT KİMDİR?

Galatasaray'ın gündemine bomba gibi düşen ve taraftarlarını heyecenlandıran isim Domenec Torrent oldu. Domenec Torrent,1962 doğumlu. Torrent, Katalan kulüpleri Unio Esportiva Olot ve Guixols'ta Futbol oynadıktan sonra 27 yaşında kramponlarını asıp antrenörlüğe başladı. CF Palafrugell, Palamos CF ve Girona FC kulüplerinde teknik direktörlük yapan Domenec Torrent, 2007'de Barcelona B takımında Pep Guardiola'nın yardımcısı oldu. Barcelona'nın 2008-2012 yılları arasındaki 13 kupalı o muhteşem döneminde de Guardiola'nın yardımcılığını yapan Torrent, Bayern Münih ve Manchester City zamanlarında da teknik kadronun ayrılmaz parçalarından biri oldu.

Domenec Torrent kimdir? Guardiola'nın yardımcısı Domenec Torrent nereli, hangi takımları çalıştırdı?

2018 yılında Guardiola'nın ekibinden ayrılan Torrent, Manchester City'nin sahibi City Group'un bünyesinde yer alan ABD takımı New York City'nin başına geçti. Burada geçirdiği bir sezonun ardından bir yıl takım çalıştırmayan İspanyol teknik adam Temmuz 2020'de bu kez şansını Brezilya ekibi Flamengo'da denedi. Burada da umduğunu bulamayan Torrent 4 ay sonunda görevinden ayrıldı. 59 yaşındaki İspanyol çalıştırıcı, Kasım 2020'den bu yana herhangi bir takımda görev yapmıyor.

Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City'de dünyaca ünlü teknik direktörün yardımcısı olarak görev yapan Torrent, 2018'de Guardiola'nın ekibinden ayrılmıştı. New York City ve Flamengo'da teknik direktörlük yapan tecrübeli isim Kasım 2020'den beri boşta. UEFA Pro Lisans sahibi olan ve Galatasaray'a yakın olduğu öğrenilen Domenec Torrent'in kariyeri ise ilgi çekici.

Daha sonra yönetici Işıtan Gün, başkanın bilgisiyle Domenec Torrent ile görüşme yapıp anlaşma sağladı.

GUARDİLO İLE 521 MAÇA ÇIKTI

Domenec Torrent kimdir? Guardiola'nın yardımcısı Domenec Torrent nereli, hangi takımları çalıştırdı?

Kariyerinin büyük bölümünde Pep Guardiola'nın ayak izlerini en yakından takip eden isimlerden biri olan Domenec Torrent, efsanevi teknik adamla birlikte 521 maça çıktı. 2007'de Guardiola'nın ekibine katılmadan önce ve 2018'de ayrıldıktan sonra teknik direktörlük yapan Torrent, toplam 86 maçta takım yönetti. Torrent bu karşılaşmalarda 44 galibiyet alırken 29 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

4-2-3-1'İ TERCİH EDİYOR

Domenec Torrent, teknik direktör olarak çıktığı maçlarda 1,76 puan ortalaması yakaladı. UEFA Pro Lisans sahibi olan Torrent'in tercih ettiği oyun sistemi 4-2-3-1.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...