Tgrt Haber
13 Haziran 2022 14:22 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 14:52

Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Lincoln Henrique İstanbul'a geliyor!

Son dakika haberi: Fenerbahçe'nin Santa Clara'dan kadrosuna katmaya hazırlandığı Brezilyalı orta saha Lincoln Henrique ve ailesi transfer görüşmelerini tamamlamak için Türkiye'ye doğru yola çıktı.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Lincoln Henrique İstanbul'a geliyor!
Fenerbahçe,Lincoln Henrique

Fenerbahçe 'nin Santa Clara'dan kadrosuna katmaya hazırlandığı Brezilyalı orta saha Lincoln Henrique ve ailesi transfer görüşmelerini tamamlamak için Türkiye'ye doğru yola çıktı. 23 yaşındaki Brezilyalı futbolcu saat 18.00'de İstanbul'da olacak.

Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Lincoln Henrique İstanbul'a geliyor!

BU HAFTA İDMANA ÇIKABİLİR

Lincoln Henrique transferinin kısa sürede açıklanacağı öğrenildi. Brezilyalı orta saha oyuncusunun, bu hafta Fenerbahçe ile ilk antrenmanına çıkması bekleniyor.

Daha önce 2017-18 sezonunda kiralık olarak Rizespor formasını giyen 23 yaşındaki oyuncu, bu transferle birlikte ikinci Türkiye macerasına başlayacak. Lincoln, Santa Clara ile bu sezon 44 resmi maça çıkıp, 7 gol attı ve 10 asist yaptı.

LINCOLN HENRIQUE KİMDİR?

Lincoln Henrique Oliveira dos Santos, 7 Kasım 1998 doğumlu ve Brezilyalı. Futbola Gremio altyapısında başlayarak alt yaş gruplarında fark yaratmış. 18 yaşında A takım kadrosuna dahil edilen Lincoln, solak bir on numara. Brezilya U17 Milli Takımı'nın kaptanı olduğu dönemde, milli forma ile çıktığı 11 maçta 4 gol atma başarısı göstermiş. Rize'de kiralık oynadığı dönem dışında kariyeri boyunca Brezilya'da forma giyen oyuncu hep inişli çıkışlı bir performans sergiledi.

LINCOLN HENRIQUE RİZESPOR'DA NELER YAPTI?

Rizespor, 2017/18 sezonunda Lincoln'ü Brezilya ekibi Gremio'dan 420 bin euro bedelle kiralamıştı. O dönem Çaykur Rizespor, TFF 1. Lig'de mücadele ediyordu. Lincoln ise sırtına 53 numaralı formayı geçirmişti.

Rizespor formasıyla TFF 1 Lig'de 18 karşılaşmaya çıkan Lincoln Henrique, 3 gol, 2 asist kaydetti. Ziraat Türkiye Kupası'nda ise iki karşılaşmada forma giydi.

Lincoln, Türkiye'de oynadığı toplam 20 mücadelenin 9'una ilk 11 olarak başladı. 2016/17 sezonunda Süper Lig'den düşen Karadeniz ekibi, 2017/18'de TFF 1. Lig'i ilk sırada bitirerek 18/19'da yeniden Süper Lig'de yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...