Tgrt Haber
25 Aralık 2021 16:14 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 17:15

ABD Huawei’nin hızını kesemedi: HarmonyOS patlama yaşıyor

ABD ambargosu sonrası sıkıntılı günler geçiren Huawei kısa sürede toparlanarak "dünyanın en hızlı büyüyen işletim sistemine" sahip oldu. Çin merkezli teknoloji şirketinin işletim sistemi HarmonyOS, bir yıl bile tamamlanmadan 220 milyon cihaza yüklendi.

ABD Huawei’nin hızını kesemedi: HarmonyOS patlama yaşıyor
teknoloji,harmonyos,huawei,apple,huawei işletim sistemi

Donald Trump başkanlığı döneminde Amerika Birleşik Devletleri, 'gizlilik ve güvenlik tehlikesi' gerekçesiyle Çinli teknoloji devi Huawei’yi kara listeye aldı. Huawei’nin yükselişini kırmak ve Apple’ı geçmesini engellemek isteyen süper güç, ABD merkezli şirketlerin Huawei ile işbirliği yapmasını kısıtladı. Böylece Çinli şirket, Google’ın Android işletim sisteminden ayrılmak zorunda kaldı. 

Tüm olumsuzluklara rağmen Huawei, akıllı telefonlardan bilgisayarlara ve işletim sistemine kadar kendi ürünlerini ve yazılımlarını geliştirmekten geri kalmadı. Şirket, geliştirdiği işletim sistemi HarmonyOS 2'nin 2 Haziran'da resmi olarak yayınlanmasından bu yana birden fazla cihaz için bu sistem üzerinde çalışıyor. Çinli şirketin tüketici iş CEO'su Yu Chengdong, HarmonyOS hakkındaki en son gelişmeleri duyurdu. CEO, HarmonyOS kullanıcı sayısının 220 milyonu aştığını açıkladı. 

HARMONYOS TÜRKİYE'YE DE GELECEK 

Huawei, HarmanyOS hakkında daha önce de pek çok kez vereleri paylaştı. 22 Ekim'de açıklanan verilere göre işletim sistemi, 150 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. İki ayda işletim sistemi 100 milyon daha kullanıcı kazandı.

Şu anda 220 milyon cihazda bulunan HarmonyOS, 'en hızlı büyüyen işletim sistemi' olarak tarihe geçti. Bunun yanı sıra işletim sistemiyle ilgili henüz bir hata veya sorunla karşılaşılmadı. Görünüşe göre Huawei, bu yeni sistemin geliştirilmesi ve piyasaya sürülmesi konusunda başarılı. Ancak bu sistem şimdilik Çin dışında mevcut değil. 

Huawei'nin yöneticilerinden Derek Yu, Türkiye dahil olmak üzere küresel kullanıcıların HarmonyOS'u 2022'de alacağını duyurdu.  Mevcut küresel kullanıcılar, yükseltilmiş bir EMUI 12 sistemini kullanıyor. Bununla birlikte, işletim sisteminin küresel versiyonunun tam olarak ne zaman piyasaya sürüleceği bilinmiyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...