Tgrt Haber
03 Ocak 2022 14:43

Apple, iPhone kullanıcılarının şikayetlerini dinledi: Tasarımı değiştiriyor

Apple, iPhone model akılı telefonları ile özdeşleşen ekran tasarımından vazgeçmeye hazırlanıyor. Yeni sızıntılara göre, gelecek dönemlerde piyasaya çıkacak iPhone modellerinde çentikli ekran yerine delikli ekran tasarımı kullanılacak.

Apple, iPhone kullanıcılarının şikayetlerini dinledi: Tasarımı değiştiriyor
teknoloji,mark gurman,iphone,apple,çentikli ekran,delikli ekran

ABD merkezli teknoloji devi Apple hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. iPhone kullanıcıların uzun süredir şikayetçi olduğu çentikli ekran tasarımından büyük ihtimalle vazgeçeceği söyleniyor. İddiayı ortaya atan kişi ise daha önce gerçekliği ortaya çıkan pek çok Apple sızıntısı yapmıştı. 

Bloomberg'deki Power On bülteninde ünlü analist Mark Gurman, 2022’de piyasaya sürülmesini beklediği iPhone 14 serisi, M2 çipli yeni tasarımlı MacBook Air, kablosuz şarjlı iPad Pro hakkında konuştu. 

IPHONE MODELLERİNE DELİKLİ EKRAN

Mark Gurman, bu yıl piyasaya çıkacak bazı iPhone 14 modellerinin delikli ekran tasarımına sahip olacağını söyledi. Bu arada söz konusu iddiayı daha önce bir diğer ünlü analist Ming-Chi Kuo da ileri sürmüştü. 

Apple, iPhone kullanıcılarının şikayetlerini dinledi: Tasarımı değiştiriyor

Delikli ekran tasarımı, bazı Samsung akıllı telefonlarında görüldüğü gibi, ön kamera için yalnızca küçük dairesel bir oyuğa sahip bir ekranı tanımlıyor. Bu tasarıma sahip cihazlarda, çentik yer almıyor. Ayrıca delikli ekrana sahip cihazlar Face ID sistemi genellikle ekranın altında yer alıyor. 

Teknoloji devinin çentikli ekran tasarımını tercih etmesinin sebebi olarak Face ID sistemi gösteriliyor. Bu yüz tanıma teknolojisi kullanıcılara hem güvenlik hem de kolaylık imkanı sunmakta. Ancak delikli ekran tasarımında Face ID'nin konumlanacağı yer konusunda soru işaretleri halen bulunuyor. Uzun süredir Apple'ın üzerinde durduğu bu sorun çözülmüşe benziyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...