Tgrt Haber
02 Ağustos 2021 16:36

Eski Android cihazlarda Google oturum açma izni vermeyecek

Google, yakın zamanda Android 2.3.7 veya daha eski bir sürümlerinde oturum açma izni vermeyecek.

Eski Android cihazlarda Google oturum açma izni vermeyecek
google,,android,

Google'ın yeni kararı eski Android kullanıcılarını kızdıracak gibi duruyor. Android 2.3.7 (Gingerbread'in son sürümü) veya daha esli bir sürüme sahip cihazlarda 27 Eylül'de itibaren oturum açma izni vermemeye karar verdi.

Google, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Kullanıcılarımızı güvende tutmaya yönelik devam eden çabalarımızın bir parçası olarak Google, 27 Eylül 2021'den itibaren Android 2.3.7 veya daha eski sürümleri çalıştıran Android cihazlarda oturum açılmasına artık izin vermeyecek. 27 Eylül'den sonra cihazınızda oturum açarsanız, Gmail, YouTube ve Haritalar gibi Google ürünlerini ve hizmetlerini kullanmaya çalıştığınızda kullanıcı adı veya şifre hataları alabilirsiniz."

ANDROİD 2.3.7 YAKLAŞIK 10 YIL ÖNCE ÇIKTI

Android 2.3.7 yaklaşık 10 yıl önce piyasaya sürüldü. Ancak şu anda 3 milyardan fazla aktif kullanıcı var. The Verge'in haberine göre, 27 Eylül tarihinden sonra Android 2.3.7 veya daha eski bir sürümde olanlar Google'da oturum açmış olsa bile hizmetlerden yararlanamayacak. Fakat telefon güncellenebiliyorsa kullanıcılar herhangi bir sorunla karşılaşmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...