Tgrt Haber
04 May 2022 11:22 - Güncelleme : 04 May 2022 12:13

Instagram yeni özelliğini duyurdu: Tasarımda önemli değişiklik

Sosyal medya uygulamalarından Instagram, tasarımsal değişikliğin yapıldığı yeni özelliğini duyurdu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Tecrunch- Instagram
Instagram yeni özelliğini duyurdu: Tasarımda önemli değişiklik

Instagram, yeni özelliklerle güncellenmeye devam ediyor. Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması, rakibi TikTok'un sahip olduğu özelliğe kavuştu.

Platform'da TikTok videolarının reels olarak paylaşılmasına karşı çıkan Instagram, yeni özelliklerini yine rakip platformdan almayı es geçmiyor. Genellikle video izleme deneyimini iyileştirmek için TikTok'un özelliklerini test eden Instagram, bu kez de ana sayfa tasarımı için TikTok'un görünümünü kopyaladı.

Tamamen aynı olmasa da kullanıcılar, Instagram ve TikTok'un birbirine çok yakın ana sayfaya sahip olduğunu fark edecektir. Peki mevcut sistemden farklı olarak neler geldi? 

INSTAGRAM'IN TASARIMINA YENİ İMAJ

Meta'ya ait Instagram, TikTok platformundaki videoların Reels bölümünde paylaşılmasını öne çıkarmayacaklarını açıkladı. Bu açıklamaların ardından Instagram, uygulamaya TikTok benzeri özellik getirdi.

Instagram yeni özelliğini duyurdu: Tasarımda önemli değişiklik

Yeni duyurulan güncellemeye göre Instagramana sayfası, Reels'leri tam ekran gösterecek şekilde tasarlandı. Reels, alışveriş ve kendi profillerinize bakmak için alt kısımda yer alan gezinme çubuğunu yine her zamanki gibi kullanmaya devam edeceksiniz.

Diğer yandan bildirimlere bakmak, hesaplarınız arasında geçiş yapmak ve mesajlarınızı kontrol etmek için de yine üst sekmeyi kullanabileceksiniz. 

Ancak mevcut sistemden farklı olarak Reels videoları ana sayfadaartık tam ekran olarak görünecek. Bu halihazırda TikTok ve YouTube Shorts'da bulunurken, yeni güncelleme ile Instagram'a da gelmiş olacak. Yukarıdaki videodan Instagram'ın yeni görünümüne göz atabilirsiniz. 

 

 

Kaynak: Tecrunch- Instagram
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...