Tgrt Haber
27 May 2022 17:18 - Güncelleme : 27 May 2022 17:22

3 Xiaomi modeli için destek sona erdi: Artık güncelleme almayacak

Xiaomi, geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürdüğü 3 modeli için yazılım desteğini sonlandırdı. Redmi K20, Redmi 7 ve Redmi Y3, artık yazılım güncellemelerini almayacak.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Xiaomi
3 Xiaomi modeli için destek sona erdi: Artık güncelleme almayacak
redmi k20,xiaomi,xiaomi güncelleme,xiaomi update,redmi 7,redmi y3

Çinli teknoloji devi Xiaomi, akıllı telefonları için MIUI arayüzünü uzun yıllarca cihazlarına sunmaya çalışıyor. Ancak her yeni modelin çıkışıyla beraber eski modellerin de fişi çekiliyor. Firma, desteği sonlandırdığı cihazlar listesine kısa süre önce üç yeni modelini daha ekledi. 

2019'da piyasaya sürülen Redmi K20 (diğer adıyla Mi 9T), Redmi 7 ve Redmi Y3 modelleri için destek sona erdi. Teknoloji devi, artık yazılım tarafında söz konusu cihazlar için güncellemeye yayınlamayacak. Bunun yerine daha güncel modeller, hem Android hem de MIUI güncellemelerini almaya devam edecek.

XIAOMI, 3 CİHAZIN FİŞİNİ ÇEKTİ

Redmi K20, piyasaya ilk çıktığında Android9 tabanlı MUI 10 arayüzünü çalıştırıyordu. Daha sonra cihaz, Android 11 tabanlı MIUI 12 güncellemesini de aldı. Ancak Android 12 güncellemesini bile alamayan cihaz, yazılım miadını doldurdu ve artık Xiaomi'nin desteklenen modelleri arasından kaldırıldı.

Öte yandan listeye eklenen bir başka model ise Redmi7 ve Redmi Y3 oldu. Düşük fiyatlı her iki model, artık K20'de olduğu gibi artık yeni güncellemeleri alamayacak. Redmi7 için son olarak Android 10 tabanlı MIUI 12.5 güncellemesini yayınlandığını da belirtmekte fayda var.

3 Xiaomi modeli için destek sona erdi: Artık güncelleme almayacak

Yukarıdaki tabloda Xiaomi'nin EOS listesi bulunuyor. Bu, cihazların artık şirket tarafından desteklenmeyeceği ve herhangi bir güncellemeyi de alamayacağı anlamına geliyor. Kullanıcılar ne yazık ki bu durumdan çok hoşnut değil. Zira diğer rakipler artık 5 yıla kadar güncelleme desteği verirken, Xiaomi'nin bu süreyi 2-3 yıl arasında tutması dezavantajlarından biri. 

 

Kaynak: Xiaomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...