Tgrt Haber
17 Şubat 2014 21:41

SlickLogin firmasını, Google satın aldı

Google, İsrail merkezli SlickLogin firmasını satın aldı.

SlickLogin firmasını, Google satın aldı
SlickLogin firması,google,SlickLogin firmasını Google satın aldı,israil firması,googledan atak

SlickLogin, kullanıcının sesini algılayıp, internet üzerindeki kullanıcı hesaplarına giriş yapmayı sağlayan bir güvenlik firması.Dev arama motoru, yıllardır kullanıcı güvenliği üzerinde çalışmalarda bulunuyor. Çift katmanlı giriş yönteminden tutun da, özel kodlama sistemlerine kadar, kullanıcılarını güvende hissettirmeye çalışıyordu. Google’ın SlickLogin’i satın alması, son yıllarda yaptığı en doğru kararlardan biri olabilir.
Geçtiğimiz Eylül ayında kurulan SlickLogin, bundan sonra Google için çalışacak. Anlaşmanın detayları henüz açıklanmadı. Ancak bu dakikadan sonra Google kullanıcıları ses komutları ile hesaplarına hızlıca ulaşabilecek. Böylece her Google hesabı için konulmuş ayrı şifrelerle uğraşmak zorunda kalmayacaklar.Google’ın bunu sadece kendi siteleri için mi kullanacağı bilinmiyor. Ancak firmanın geniş bir ürün yelpazesi var. Android işletim sistemi ve Google uygulamaları arasında bu güvenlik yazılımı ile bağlantı kurulabilir.Öte yandan SlickLogin teknolojisi geleneksel doğrulama işlemlerine benziyor. Wi-Fi, Bluetooth ve QR kodları gibi yöntemlerle, kullanıcının telefonundan kişisel bilgisayarına bağlantı sağlanabiliyor. Bunu ise oldukça enteresan bir yöntemle yapıyor.Bilgisayar hoparlöründen yayılan, insan kulağının seçemeyeceği yükseklikte ses dalgaları yayılıyor. Akıllı telefon içerisindeki SlickLogin uygulaması bu yüksek frekanstaki ses dalgalarını yakalayıp, onay kodunu gönderiyor ve sisteme giriş kapılarını açıyor.Google, sahip olduğu geniş vizyon avantajı ile bu teknolojiyi, oldukça yararlı bir şekilde kullanabilir.

SlickLogin firmasını, Google satın aldı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...