Tgrt Haber
11 Temmuz 2021 16:30

WhatsApp'tan Instagram benzeri yeni özellik: Kaybolan mesajlar

WhatsApp, yakın zamanda Andorid kullanıcılarına sağladığı özelliği iOS'a da getirmeye hazırlanıyor. WhatsApp'ın yeni özelliği Instagram ile benzerlik gösteriyor.

WhatsApp'tan Instagram benzeri yeni özellik: Kaybolan mesajlar
whatsapp,instagram

Geçtiğimiz ay WhatsApp Android kullanıcılarına yeni bir özellik sundu. Instagram ile benzer olarak WhatsApp da fotoğraf ve video mesajlarını yalnızca bir kez gösterme özelliğini Android kullanıcılarına sundu. Medya görselleri bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak.

WhatsApp, kullanıcıların ekran görüntüsü alma imkanını ise engellemeyecek. Görsel veya videoyu gönderirken ''Bir kez görüntüle'' seçilirse eğer içerik hem göndericinin hem de alıcının sohbetinden silinecek. Android'e daha önce gelen bu özellik şimdilerde grup sohbetlerinde olacak.

''HER ZAMAN EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALINABİLİR''

WABetaInfo’nun haberine göre özelliği açıklayan mesajda, “Daha fazla gizlilik için, alıcı bir kez açtıktan sonra fotoğrafınız veya videonuz sohbetten kaybolacak. Unutmayın, insanlar her zaman ekran görüntüsü alabilir” deniliyor.

Ayrıca, alıcıların kaybolan içeriğin ekran görüntülerini alması durumunda WhatsApp’ın kullanıcıları bilgilendirmeyeceğini de bildiriyor. Bunun nedeni, kullanıcıların ekran görüntüsü almalarını engellemenin kusursuz bir yolunun olmadığı ve bunu iddia etmenin kullanıcılara yanlış bir güvenlik hissi sunulacağı olarak açıklıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...