Tgrt Haber
16 Ağustos 2021 11:25

MSB acı haberi duyurdu: 3 askerimiz şehit, 2 yaralı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Yıldırım Harekâtı bölgesinde el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 askerin şehit olduğunu duyurdu.

MSB acı haberi duyurdu: 3 askerimiz şehit, 2 yaralı
MSB,Pençe-Yıldırım,ŞEHİT

Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu 3 asker şehit oldu.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde dün teröristler tarafından yerleştirilen EYP'nin patlaması sonucu 3 askerin şehit olduğu, yaralanan 2 askerin ise hastanede tedavi altına alındıkları belirtildi. Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

ŞEHİT ATEŞİ ANKARA'YA DÜŞTÜ

Ankara'nın Elmadağ ilçe nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Onbaşı Cengizhan Kaplan, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Şimşek Operasyonu'nda şehit düştü.

MSB acı haberi duyurdu: 3 askerimiz şehit, 2 yaralı

Yıldırım ve Güldeste Kaplan çiftinin 3 çocuğundan biri olan Piyade Uzman Onbaşı Cengizhan Kaplan'ın şehadet haberi baba ocağına ulaştı.

ŞEHİT ATEŞİ KAYSERİ'YE DÜŞTÜ

​Şehit olan 22 yaşındaki Tuncer'in ağabeyi Hasan Tuncer'in kaldığı Kocasinan ilçesine bağlı ikametine gelen yetkililer, acı haberi ulaştırdı. Anne ve babasının vefat ettiği öğrenilen şehit Tuncer'in bekar olduğu öğrenildi.

MSB acı haberi duyurdu: 3 askerimiz şehit, 2 yaralı

Şehit haberinin ikamete ulaşmasının ardından, sokak Türk bayrakları ile donatılarak, Kocasinan Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu.
Şehit Tuncer, yarın öğle namazını müteakip Kalemkırdı Camii'nde düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

KASTAMONU'DA ŞEHİT ATEŞİ

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Kırha köyü nüfusuna kayıtlı, Çanakkale Gökçeada Askeri Birliğinde Sözleşmeli Er olarak vatani görevini yapan Muhammed Öztürk, Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen Pençe Harekatı’nda bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düştü. Şehit Er Muhammed Öztürk’ün naaşı Kastamonu Havalimanı’na askeri helikopterle getirildi.

MSB acı haberi duyurdu: 3 askerimiz şehit, 2 yaralı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...