Tgrt Haber
20 May 2022 17:38 - Güncelleme : 20 May 2022 17:44

Bu kanat başka kanat: Çıtırlığıyla baş döndüren şimdiye kadar yediğiniz tüm lezzetleri unutturacak en güzel gevrekli kanat tarifi

Tavuk sevenler için muhteşem bir tarifle karşınızdayız. Sıradan tavuk tariflerden sıkıldıysanız lezzeti şahane çıtır çıtır tadıyla damak çatlatan gevrekli kanat tarifine bayılacaksınız. Kısa zamanda hazırlanan, yapımı kolay gevrekli tavuk tarifi bir numaranız olacak. İşte tüm malzemeler ve püf noktalarıyla yapımı…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Bu kanat başka kanat: Çıtırlığıyla baş döndüren şimdiye kadar yediğiniz tüm lezzetleri unutturacak en güzel gevrekli kanat tarifi
tarif,tavuk tarifi,gevrekli tavuk tarifi,yemek tarifi

Tavuk sevenlerin bir numarası olacak gevrekli tavuk tarifiyle sofraların bir numarası olmaya hazır mısınız? Son zamanlarda en çok tercih edilen tavuk, pratik ve yapımı kolay olmasıyla adeta bir kurtarıcı. Tavuk yapımı kolay olmasına rağmen oldukça riskli bir besin. Eğer doğru bir şekilde pişirilmezse sonuç hüsranda olabilir. İşte size lezzeti tam garantili, yapımı kolay tadıyla harikalar meydana getireceğiniz muhteşem gevrekli tavuk kanat tarifi

GEVREKLİ KANAT TARİFİ

Malzemeler:

  • 1,5 kg tavuk kanat

 

Sos için:

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavukları bulamak için:

  • 1,5 su bardağı sade mısır gevreği
  • 4-5 yemek kaşığı kadar galeta unu

 

Yanına;

  • Patates kızartması

GEVREKLİ KANAT NASIL YAPILIR?

  • Kanatları kesip üzerlerine üç çizgi attıktan sonra mısır gevreğini çok ince olacak şekilde blenderda çekin.
  • Galeta ununu ekleyip biraz daha çektikten sonra genişçe bir kaba alın ve az miktarda tuz ekleyin.
  • Sosun yapılışı için yumurta, baharat, tuz ve sıvı yağı karıştırın daha sonra kanatların üzerine dökük kanatlarla beraber karıştırmaya devam edin.
  • Vaktiniz kısıtlı değilse 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra mısır gevreğine bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin.
  • Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Yanında patates kızartması ve içecekle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...