Tgrt Haber
02 Ağustos 2022 09:10 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 11:04

Kabak çiçeği dolması tarifi, Masterchef usulü kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?

Çoğunlukla Ege bölgesinde yapılan kabak çiçeği dolması, en hafif ve lezzetli dolma türlerinden biri. Zeytinyağı ile yapılan bu lezzetli dolma Masterchef Türkiye’de pişirilmesinin üzerine herkes tarafından aranır oldu. Kabak çiçeği dolması tarifi ve kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? Sorularını cevaplayarak sizin için en basit yapımını ve en lezzetli tarifini araştırdık.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Kabak çiçeği dolması tarifi, Masterchef usulü kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?
kabak çiçeği,kabakçiçeği dolması,dolma,tarif,masterchef

Türk, Yunan ve Kıbrıs mutfaklarında yer verilen kabak çiçeği dolmasını, Türkiye’nin Ege bölgesine Giritliler getiriyor ve Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri haline geliyor. Kıbrıs’ta ise hem Kıbrıslı Türkler hem Kıbrıslı Rumlar tarafından mutfaklarda yerini alıyor. Kabak çiçekleri sabah saatlerinde açıp akşama doğru da yapraklarını kapattığı için halk tarafından sabaha karşı gün doğumundan hemen önce toplanarak kullanılıyor. İç malzemesi karıştırılarak çiçeklerin içi dolduruluyor ve pişerken açılmaması için yaprakların ucu kıvrılarak tencereye yerleştiriliyor. İşte hem lezzetli hem hafif bir yemek olan kabak çiçeği dolması tarifi…

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI TARİFİ

25 adet kabak çiçeği

1 su bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

1 adet domates

Nane, maydanoz, karabiber, tuz, zeytinyağı

Kabak çiçeği dolması tarifi, Masterchef usulü kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Kabak çiçeklerini hafifçe yıkayın ve çiçeğin sap kısmındaki yeşillikleri kopartın. Çiçeğin içindeki sarı kısmı bir kaşık yardımıyla çıkartın. Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Üzerine yıkadığınız pirinci ilave edin. Birkaç dakika kavurmaya devam edin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra yeşillikleri, karabiberi yarım su bardağı suyu ve tuzunu ilave edip demlenmeye bırakın. Dolma içi soğuduğunda kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı iç harçtan koyun. Çiçeğin üst kısmını katlayın ve katladığınız yer altta kalacak şekilde tencereye dik şekilde sıralayın. Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı serpin. Tuzunu ve suyunu da ekledikten sonra orta ateşte pişirin. Çiçekler yumuşayıp pirinçler piştikten sonra ocaktan alın. Ilındıktan sonra servis edin.

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI BESİN DEĞERİ

1 adet zeytinyağlı kabak çiçeği dolması 73 kaloridir. Zeytinyağlı kabak çiçeği dolmasının 100 gramı 14,25 gram karbonhidrat, 2,61 gram protein, 1,2 gram yağ, 1,66 gram lif içerir. Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması C vitamini ve B6 vitaminleri açısından zengin bir yemektir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...