Tgrt Haber
04 Mart 2024 23:29 - Güncelleme : 04 Mart 2024 23:32

Bedelli askerlikte temel eğitimin kaldırılmasına yönelik çalışma şuan yok

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bedelli askerlikte temel eğitimin kaldırılmasına yönelik herhangi bir çalışma olmadığını belirtti. İşte detaylar...

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
Bedelli askerlikte temel eğitimin kaldırılmasına yönelik çalışma şuan yok
bedelli askerlik,askerlik

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bedelli askerlikte temel eğitimin kaldırılmasına yönelik herhangi bir çalışma olmadığını belirtti.

BEDELLİ ASKERLİKTE TEMEL EĞİTİM KALDIRILACAK MI?

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun bedelli askerlikte kışla şartının kaldırılıp kaldırılmayacağına yönelik sorusuna cevap verdi. Güler, bedelli askerliğe tabi olanların temel eğitim süresinin bir ay olduğunu vurgulayarak, "Bakanlığımızın, temel askerlik eğitiminin kaldırılmasına yönelik çalışması bulunmamaktadır" dedi.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Bedelli askerlik ücreti, güncel memur aylık katsayısının 240.000'e çarpılmasıyla hesaplanır. Bu ücret ocak ve temmuz aylarında güncellenir ve yılda iki kez tekrarlanır. 1 Ocak – 30 Haziran 2024 tarihleri arasında bedelli askerlik ücreti 182.608,92 TL olarak belirlendi.

Bedelli askerlikte temel eğitimin kaldırılmasına yönelik çalışma şuan yok - 1. Resim

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİNE TAKSİT YAPILIR MI?

Bedelli askerlik ödemelerinde peşinatla ödeme zorunludur. Bedelli askerlik ücreti için taksitlendirme seçeneği bulunmamaktadır. Ancak yeterli nakdiniz yoksa bankaların bedelli askerlik kredi seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Ödemenizi yaptıktan sonra 28 gün sürecek bedelli askerlik hizmetini tamamlayabilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...