Tgrt Haber
02 Kasım 2018 17:25

Hamilelik belirtisi ne zaman başlar ve nelerdir? En erken ne zaman belirti verir?

Hamilelik belirtileri göğüslerde oluşan değişiklikler, sık idrara çıkma, bulantı, kusma, aşerme ve adetin kesilmesidir. Hamilelik belirtisi ne zaman başlar

Hamilelik belirtisi ne zaman başlar ve nelerdir? En erken ne zaman belirti verir?
hamilelik

Bir çok anne adayı hamilelik belirtisi ne zaman başlar ve nelerdir ve en erken ne zaman belirti verir merak etmektedir. Hamileliğin ilk belirtileri göğüslerde oluşan değişiklikler, sık sık idrara çıkma, midede ekşime, mide bulantısı, kusma, aşerme ve âdetin kesilmesi olarak bilinir. Hamileyken adet olunur mu sorusunun cevabı kadından kadına farklılık göstermektedir. Normal şartlara hamilelik döneminde kadınlar hamilelik süresi boyunca adetten kesilir. Fakat bazı kadınlarda hamile oldukları halde adet kanamaları devam etmektedir ama burada dikkat edilmesi gereken konu bu kanamanın adet kanaması olup olmadığıdır. Adet kanamasıyla karıştırılan kanamalar düşük kanaması, dış gebelik kanaması, hormonal değişime bağlı oluşan kanamalar olabilir. 

En erken hamilelik belirtileri ne zaman ortaya çıkar

En erken hamilelik belirtileri ne zaman ortaya çıkar sorusunun cevabı değişiklik gösterir. Kimi kadın döllenmenin ilk haftası içinde veya sonraki hafta belirtileri yaşarken, kimisi hamileliğin 6. veya 7. haftasına kadar gebelik belirtisi yaşamaz. Bu gibi durumlarda hamilelik adet döneminin geçmesi ile ve evde yapılcak gebelik testleri ile tespit edilir.

Hamilelikte acı ekşi yemek zararlımı

Hamilelikte acı yenmesinin herhangi bir zararı yoktur. Aşırıya kaçmadığı sürece anne adayında mide yanması, gastrit, reflü gibi sindirim problemleri yoksa acı yemenin bir zararı yoktur.  

Hamilelikte öksürük bebeğe zarar verir mi

Hamilelik döneminde öksürüğün bebeğe herhangi bir zararı yoktur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta eğer öksürüğün sebebi başka bir hastalığın habercisi ise onun tedavi edilmesidir. Uzun süre geçmeyen ve devam eden öksürüğünüz varsa bir göğüs hastalıkları doktoruna gitmeniz gerekir. 

Hamilelikte karın ağrısı normal mi?

Hamilelikte karın ağrısının birçok nedeni olabilir. Bunlardan bazıları normal durumlar olsa da bazı karın ağrıları riskli bir durumun habercisi olabilir. Kabızlık, kas ağrıları, Braxton Hicks kasılmaları, düşük, HELLP sendromu, preeklampsi, safra taşları, bağırsak yolu tıkanıklığı, böbrek taşı, idrar yolu enfeksiyonu, gıda zehirlenmesi gibi nedenler hamilelikte karın ağrısına neden olabilir. Doktorunuzda irtibatta olmanız faydalı olacaktır. 
Hamilelikte mide yanmasını nedeni vücutta progesteron hormonunun salgılanmasının artmasıdır. Bu hormon yüzünden mideyi yemek borusundan ayıran kapak gevşer ve mide sıvısı yemek borusuna kaçar. Bu durumda annede mide yanmasına neden olur. 

Hamilelikte ishal olur mu?

Hormonlarda meydana gelen değişiklikler sonucu sindirim sistemi etkilenebilir. Bunun sonucu olarak hamilelikte ishal gibi sindirim sorununa yol açar. İshal 1 günden fazla sürmediği sürece önemsizdir. Hamilelikte ishal durumu yaşıyorsanız vücudunuzun su ve tuz kaybını göz önünde bulundurarak bol bol su içmelisiniz. 

Hamilelikte beslenme nasıl olmalı

Hamilelikte beslenme hem anne sağlığı hem de bebeğin gelişimi açısından oldukça önemlidir. Zararlı her yiyecekten uzak durup faydalı bebeğin hem fiziki hem de beyin gelişimini destekleyen yiyecekler tüketilmeli. Vitamin açısından zengin yiyecekler özellikle ceviz mutlaka tüketilmelidir. Düzenli beslenmeye öğün atlamamaya dikkat edin. Bol bol süt ve süt ürünleri tüketilmeli ve çok yağlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

Hamileyken ilişkiye girilirmi

Riskli gebelikler haricinde cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır algısı yanlıştır. Hamileliğin ilk 3 aylık döneminde düşüğe neden olabileceği için pek tavsiye edilmez. 3 aylık dönem cinsellik isteğinin azaldığı dönemdir. 3 aylık riskli dönem atlatıldıktan sonra hamilelik sonuna kadar rahat edilen pozisyonlarda cinsel ilişkiye girmenin bir sakıncası yoktur. 3 aylık dönem cinsellik isteğinin azaldığı dönemdir. 

Hamilelikte folik asit alımı

Hamilelikte folik asit alımı, kalori miktarını arttırmak, egzersiz yapmak, bol bol sıvı tüketmek, pamuklu çamaşırlar giymeyi tercih etmek, ılık banyo yapmak yapılması gerekenler arasındadır. 

Gebelik belirtileri ilk hafta kasık ağrısı

Hamilelikte yaşanan kasık ağrısı normal bir durumdur. Gebelik belirtileri ilk hafta kasık ağrısı olabilir. Doktorunuzla irtibat halinde olmaya devam edin. Hamilelik hesaplama son adet tarihinin 1.günü hamilelik hesaplamada gebeliğin ilk günü olarak kabul edilir. Hamilelikte kanama bazı durumlarda normal olabilirken bazı durumlarda risk teşkil edebilir. Yaşanan kanama durumunda doktorunuza görünmenizde fayda var. Hamilelik döneminde halsiz ve yorgun hissedilmesi gayet normal bir durumdur. Böyle hissettiğiniz durumlarda kendinize vakit ayırım dinlenmeye çalışın. Gebelikte beyaz akıntı çok rastlanan bir durumdur. Nedeni ise hormonların gebeliğe bağlı genişleyen vajina duvarına yapmış olduğu etkidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...