Tgrt Haber
13 Şubat 2024 11:30 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 12:07

İsrail'de endişeler tırmanışta! İtiraf gibi analiz: Savaşın gidişatını Sinwar belirliyor

İsrail ve ABD arasında esen soğuk rüzgarlar endişelere neden oldu. İsrail medyasından Hamas'a dair de itiraf gibi bir analiz geldi. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Jerusalem Post
israil,gazze,abd,hamas

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 130 gündür devam ederken savaşın başından beri Tel Aviv yönetimine en büyük desteği veren ABD ile aralarının açık olması endişeleri artırdı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sıklıkla dile getirdiği Refah'a olası saldırı ihtimali dünyanın dört bir yanından tepkilerin gelmesine neden oldu. ABD de, İsrail'in Refah'a saldırısını desteklemeyeceğini açıkladı. Tüm bu uluslararası baskıya rağmen saldırılarını sürdüren İsrail'de endişeler tırmanışta.

İsrail medyasından Jerusalem Post'ta da hem ABD-İsrail arasındaki gelişmeler hem de Hamas'ı yenmek için yola çıkan Netanyahu'nun başarısızlığının IDF ve Mossad'a nasıl yansıdığı kaleme alındı.

İsrail'de endişeler tırmanışta! İtiraf gibi analiz: Savaşın gidişatını Sinwar belirliyor - 1. Resim

''İSRAİL'E ABD'NİN BASKISI BÜYÜK''

ABD lideri Joe Biden'ın son açıklamalarının doğrultusunda Netanyahu'nun üzerindeki baskının ciddi bir şekilde artığını belirten analiz haberde, ''Hamas'a karşı savaşına son vermesi için İsrail'e baskı büyük'' ifadelerine yer verildi. Üstelik en büyük baskının ise savaşı başından beri Netanyahu'nun en büyük destekçisi olan ABD'den geldiği belirtildi:

''Beyaz Saray, Netanyahu'ya baskı yapıyor. Başkan Biden'ın gündeminin askeri taktikler veya uluslararası hukukla hiçbir temeli olmasa da, gündemi ne olursa olsun ABD başkanı bir ültimatom sunduğunda dünya buna kulak veriyor.''

İsrail'de endişeler tırmanışta! İtiraf gibi analiz: Savaşın gidişatını Sinwar belirliyor - 2. Resim

''İSRAİL SAVAŞI SONLANDIRACAK MI?''

İsrail medyası, ABD'deki seçimlere dikkat çekerek, Biden'ın yeniden seçilmek için İsrail'e baskı yaptığını iddia ederken bir yandan da ''Büyün bu baskılara rağmen İsrail savaşı sonlandıracak mı'' diye sorguladı. 

''SAVAŞIN GİDİŞATINI HAMAS LİDERİ BELİRLİYOR''

Savaşın gidişatını ise İsrail'in 'düşman' olarak nitelendirdiği Hamas lideri Yahya Sinwar'ın belirleyeceği yazıldı. Gazete, Sinwar için ''İsrail-Hamas Savaşı'nın gidişatını belirleyen adam'' ifadelerini kullandı:

''Sinwar'ın varlığını sürdürmesi, Hamas teröristlerini savaşlarını sürdürmeye iten ilhamı veriyor. Eğer liderleri hayatta kalabilirse, onlar da hayatta kalabilir ve savaşmaya devam edebilirler.''

İsrail'de endişeler tırmanışta! İtiraf gibi analiz: Savaşın gidişatını Sinwar belirliyor - 3. Resim

İSRAİL AMACINDAN ÇOK UZAK

Sinwar'ın yakalanmasının an meselesi olduğu iddia edilse de IDF ve Mossad'ın arananlar listesinde uzun bir süredir yer alan Hamas liderinin savaşçılarını yönetmeye devam ettiği belirtildi. Üstelik İsrail ordusunun amaçlarından çok uzak olması da ülkede büyük yankı uyandırıyor. 

Kaynak: Jerusalem Post
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...