Tgrt Haber
29 Mart 2024 13:27 - Güncelleme : 29 Mart 2024 13:29

Savaş Kabinesi'nde çatlak büyüyor! Netanyahu ve Gantz anlaşamıyor

İsrail'in 7 Ekim sonrasında Gazze'ye saldırıları için oluşturulan Savaş Kabinesi'nde Başbakan Binyamin Netanyahu ile kabine üyeleri Benny Gantz ve Gadi Eisenkot arasında tartışma yaşandığı bildirildi.

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
Savaş Kabinesi'nde çatlak büyüyor! Netanyahu ve Gantz anlaşamıyor

İsrail devlet televizyonu KAN'ın bildirdiğine göre, dün gerçekleşen toplantıda Başbakan Netanyahu ile Benny Gantz ve Gadi Eisenkot arasında şiddetli bir tartışma yaşandı.

Haberde, kabine toplantısı sırasında Mossad Başkanı David Barnea'nın Hamas ile esir takası konusunda anlaşma yapılması için müzakerelerde görevli heyetin yetkilerinin genişletilmesi önerisinde bulunduğu belirtildi.

Barnea'nın önerisinin Netanyahu tarafından reddedilmesi üzerine Gantz ve Eisenkot'un buna karşı çıktığı ve aralarında şiddetli bir tartışma yaşandığı ifade edildi.

Savaş Kabinesi'nde çatlak büyüyor! Netanyahu ve Gantz anlaşamıyor - 1. Resim

"SORUMLULUK ALAMADIK"

Gantz ve Eisenkot'un, "Bu müzakereler çok uzun süredir devam ediyor ve şimdi bitirmemiz gerekli. Eğer aktif bir çaba gösterseydik görüşmelerin ortasında olabilirdik, görüşmeler ilerlemedi çünkü sorumluluk alamadık." dediği kaydedildi.

Netanyahu ise "Zorlu müzakereler yürütüyoruz. Bu iş karmaşık. Hamas anlaşmaya varmakla ilgilenmiyor. Düşmana zayıflık belirtisi gösteremeyiz." ifadelerini kullanarak anlaşmaya yönelik öneriyi reddetti.

Savaş Kabinesi'nde çatlak büyüyor! Netanyahu ve Gantz anlaşamıyor - 2. Resim

ATEŞKES VE ESİR TAKASI MÜZAKERESİ 

Mossad Başkanı David Barnea liderliğindeki İsrail heyeti, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılmasına yönelik müzakerelerin yeni turu için 18 Mart'ta Katar'ın başkenti Doha'ya gitmişti.

İsrail basını, Mossad Başkanı liderliğindeki İsrail heyetinin Doha'ya ulaşmasıyla birlikte Hamas ile Tel Aviv arasında esir takası müzakerelerinin resmen başladığını duyurmuştu.

Heyette, İsrail ordusunda kaçırılanlar ve kayıp kişiler dosyasının sorumlusu Nitzan Alon'un de yer aldığı belirtilmişti. İsrail'in Kanal 12 televizyonunun haberinde, müzakerelerin yaklaşık iki hafta sürebileceği kaydedilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...