Tgrt Haber
27 Haziran 2015 10:35 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Erdoğan'dan dünyaya çok sert mesaj!

Sınırdaki olaylara değinen Erdoğan 'Suriye’nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz' dedi

Erdoğan'dan dünyaya çok sert mesaj!
PKK,Irak,Haliç,fakir,Suriye,Mardin,Kızılay,Tayyip Erdoğan,Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türk Kızılayı madalya programı ve iftar yemeğine katıldı. 
Türk Kızılayı’na katkı sunan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Erdoğan, “Kızılay’ın tutması gereken daha çok el, dokunması gereken daha çok hayat var. Keşke imkan olsa da dünyadaki tüm garipleri, mazlumları kucaklayabilsek” dedi.
Sınırda yaşananlar
Sınırda yaşanan gelişmelere değinen Erdoğan, “Tüm dünyaya sesleniyorum: Suriye’nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye’yi köşeye sıkıştırma gayretlerini şiddetle kınıyorum. Türkiye dışarıda bırakılarak bölgede süründürülebilir bir güven, refah düzeni kurulması mümkün değildir. Ticari bir faaliyet sürdürülmesi söz konusu olamaz. Bölgedeki demografinin değiştirilmesine göz yummayacağız. Biz Suriye ve Irak’ta huzurun bir an önce sağlanması konusunda üzerimize düşenleri yapacağız. Yapıyoruz. Ölümlerin, zulümlerin sona ermesini temenni ediyorum” dedi.
‘PKK engel oldu’
“Utanmadan, sıkılmadan terörist Türkiye diye tweet atanlara sesleniyorum” diyen Erdoğan şunları söyledi: “Eğer sizlerde haysiyet, onur varsa, bu Kobani’den kaçıp gelenleri burada barındıran bir ülkeye terörist deme hakkını siz nereden elde ediyorsunuz? Türkiye Suriye’deki özgürlük mücadelesine elbette destek veriyor. Irak’takilere elbette iyi niyetle yaklaşıyor. Bunu yaparken asla terör örgütleri ile yan yana gelmiyor. Ne devlet terörü estiren Esad rejimi ile ne de diğer terör örgütü ile kimse Türkiye’yi yana yana gösteremez. Biz oradaki insanlara çok daha fazla yardımcı olmak istiyorduk. Buna engel olan bize o suçlamaları yönlendirenlerdir. PYD, PKK’dır.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...