Tgrt Haber
01 Şubat 2017 17:24

KOMEK kayıtları başladı mı? İşte KOMEK ile ilgili ayrıntılar

KOMEK kayıtları bugün itibariyle başladı. Meslek edinmek isteyenlerin KOMEK kayıt tarihini kaçırmaması gerekiyor. İşte KOMEK ile ilgili ayrıntılar...

KOMEK kayıtları başladı mı? İşte KOMEK ile ilgili ayrıntılar
komek, kayıt için gerekli belgeler,KOMEK kayıt tarihleri,

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kişilere meslek edindirmek amacıyla KOMEK kursu ile eğitim veriyor. 1 Şubat yani bugün itibariyle KOMEK kayıtları başladı ve 12 Şubat tarihine kadar devam edecek. Bu tarihten sonraki başvuru istekleri ise kabul edilmeyecek.

KOMEK İLE İLGİLİ RESMİ AÇIKLAMA

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, KOMEK ile ilgili bilgi verdi. Meslek edindirme konusunda şimdiye kadar 400'i aşkın kişiye eğitim verdiklerini vurgulayan Akyürek, KOMEK projesi ile Türkiye'nin meslek edindirme alanında bir model haline geldiğine dikkat çekti.

KOMEK kapsamında ilçelerde 55 merkezde eğitimlerin verileceğini söyleyen Akyürek, bu kursların farklı alanlar için de yapılmak istendiğini aktardı. Bu noktada KOMEK kurslarında "B1, Çince A2, Android ile Mobil Programlama, Arapça, İngilizce" kursları da verilecek.

KOMEK için başvurular "www.konya.bel.tr ile www.komek.org.tr" internet sitesi üzerinden yapılacak. Başvurular 1-12 Şubat 2017 tarihleri arasında kabul edilecek.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN!

    KAYIT TARİHLERİ

KOMEK kayıtları online olarak www.komek.org.tr adresi üzerinden gerçekleştirilmektedir. İnternetten kayıt olduktan sonra, mevcut kurslarda kayıt onayı yaptırılır. Bu onaya gelirken, kursiyerler yanlarında el kart getirmelidir. Gelen el karta onay yapıldıktan sonra, kursiyerler, derslere başlayabilir. Bu el kart, öğrencilerin devamsızlığını kontrol etmek için verilmiştir. KOMEK’te kursiyer olma şartı; Zorunlu ilköğretim yaşını tamamlamış herkes, KOMEK kursiyeri olabilmektedir. Ayrıca KOMEK’te mevzuat gereği, kursiyer alt yaş sınırı vardır. Üst yaş sınırı yoktur. 

KOMEK’TE KURSİYER OLMA ŞARTI

KOMEK’te kursiyer olma şartı; Zorunlu ilköğretim yaşını tamamlamış herkes, KOMEK kursiyeri olabilmektedir. Ayrıca KOMEK’te mevzuat gereği, kursiyer alt yaş sınırı vardır. Üst yaş sınırı yoktur. Kursların Açılması, Yasal Dayanağı, Belgelerin Geçerliliği: Belirlenen kayıt tarihleri bittikten hemen sonra kurslar açılır. KOMEK’ten sertifika alabilmek için; kursiyerlerin mevcut ders saatinin 1/5’i kadar devamsızlık hakkı bulunur. Bu oran aşılırsa, kursiyer, derse devam edemez ve sertifika alamaz. Ayrıca, ceza olarak 1 yıl boyunca KOMEK’te herhangi bir kursa kayıt yaptıramaz. Kurs sonlarında, sınavlardan geçer not almış (taban not:45) ve başarılı olmuş kursiyerlere, sertifikaları verilir. Bu sertifikalar Milli Eğitim Bakanlığı onaylıdır. İş başvurularında referans olarak kullanılabilir.

KOMEK KURSLARINA İKAMETGÂHA GÖRE Mİ KAYIT YAPTIRABİLİYORUZ?

İsteğinize bağlı. Hangi KOMEK kursunu tercih ediyorsanız başvurup gidebilirsiniz

KOMEK’LERDE BİRDEN FAZLA BRANŞA GİDEBİLİR MİYİZ?

Saatleri ve günleri denk gelmediği takdirde kurslarımızda 2, Hanımlar Lokallerinde 3 branşa kadar seçim hakkınız vardır.

KOMEK KURSUNA KAYIT İÇİN YAŞ SINIRI KAÇTIR?

MEB Hayat Boyu öğrenme genel müdürlüğünün yaygın eğitim kurumları yaş şartına göre kayıt alınmaktadır.

KOMEK KURSLARI ÜCRETLİ MİDİR?

Konya Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ücretsizdir. Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri (Hanım Lokalleri) ücretlidir.

KURSTA KULLANILACAK MALZEMELERİ BİZ Mİ KARŞILAYIP ALIYORUZ?

Öğretmenlerimiz malzeme listesini hazırlıyor siz istediğiniz yerden alabiliyorsunuz aldığınız malzeme şahsınıza ait oluyor.

KOMEK KURSLARINDA EL KART NE İÇİN GEREKLİ VE ÜCRET DÜŞÜYOR MU?

Giriş ve çıkışların kontrolü için tanımlıyoruz ve hiçbir şekilde biletinizden eksilmiyor

KOMEKTEN ALINAN SERTİFİKALAR GEÇERLİ Mİ?

KOMEK sertifikaları MEB onaylıdır. Ulusal ve anlaşmalı ülkelerde uluslararası geçerliliği mevcuttur.

KOMEK KURSİYERİYİM, ÜRÜNLERİMİ SATMAK İSTİYORUM. NE YAPMAM GEREKİR.

KOMEK kursiyerlerinin ürünleri satmasında yardımcı olmak amacıyla satış merkezi hizmete açılmıştır. Ürünlerin satmak isteyen kursiyerlerimiz, ürünleriyle birlikte satış merkezlerimize gelerek satış görevlilerimize ürünlerini teslim edebilirler. Karşılıklı imzalanan “ürün teslim tutanağı”nın bir nüshası kursiyerlerde, diğer nüshası satış görevlisinde kalmaktadır. Böylece ürünler güvence altına alınmaktadır. Satış sonrası ödeme yapılmaktadır.

SINAVLARDA BAŞARILI OLAMAZSAK KURSA DEVAM EDEMİYOR MUYUZ?

Kursa devam edebilirsiniz.

KURSLARDA DEVAM ZORUNLULUĞU VAR MI?

Kurslarımızda devam zorunluluğu vardır. 1/5 oranını geçen kursiyer devamsızlıktan kalır.

Y

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...