Tgrt Haber
13 Kasım 2017 20:25

KPSS 2017/2 tercih kılavuzu yayımlandı | ÖSYM'den KPSS tercih duyurusu | KPSS memur alımı başvuru işlemi

KPSS 2017/2 tercih kılavuzu yayımlandı | ÖSYM'den KPSS tercih duyurusu | KPSS memur alımı başvuru işlemi KPSS 2017/2 tercihleri için duyuru yayımladı. Resmi Twitter sayfası üzerinden tercih aralıklarını duyuran ÖSYM, adayların tercih sürecinde Ek’te yer alan KPSS-2017/2 Tercih Kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerektiğini hatırlattı. Adaylar tercihlerini internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebilecekler. Diğer yandan Kamu Kurumları veya Kamu Kuruluşları sürekli duyurularına devam ediyor. Kasım ayında kamuya binlerce memur personel alımı yapılacak. Kasım'da Memur alımı yapacak kurumlar nelerdir? Develet Personel Başkanlığı tarafından ÖSYM başkanlığına gönderilen kılavuza göre, 918 Ön Lisans, 912 Lisans ve 208 Ortaöğretim alanından olmak üzere 2 bin 38 memur alımı gerçekleştirilecek. Peki KPSS 2017/2 memur alımları ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde...

KPSS 2017/2 tercih kılavuzu yayımlandı |  ÖSYM'den KPSS tercih duyurusu | KPSS memur alımı başvuru işlemi
kpss 2017/2 tercih kılavuzu yayınlandı mı,kpss 2017/2 tercih işlemleri ne zaman yapılacak,kpss tercihi ne zaman,kpss 2017/2 tercihleri yapılırken dikkat edilmesi gerekenler,kpss 2017/2 tercih işlemleri genel bilgiler,kpss 2017/2 kılavuzunda yer alan

KPSS 2017/2 tercih kılavuzu yayımlandı |  ÖSYM'den KPSS tercih duyurusu | KPSS memur alımı başvuru işlemi KPSS 2017/2 tercihleri için duyuru yayımladı. Resmi Twitter sayfası üzerinden tercih aralıklarını duyuran ÖSYM, adayların tercih sürecinde Ek’te yer alan KPSS-2017/2 Tercih Kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerektiğini hatırlattı. Adaylar tercihlerini internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebilecekler. Diğer yandan Kamu Kurumları veya Kamu Kuruluşları sürekli duyurularına devam ediyor. Kasım ayında kamuya binlerce memur personel alımı yapılacak. Kasım'da Memur alımı yapacak kurumlar nelerdir? Develet Personel Başkanlığı tarafından ÖSYM başkanlığına gönderilen kılavuza göre, 918 Ön Lisans, 912 Lisans ve 208 Ortaöğretim alanından olmak üzere 2 bin 38 memur alımı gerçekleştirilecek. Peki KPSS 2017/2 memur alımları ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde...

ÖSYM'nin internet sitesinden, kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri için KPSS-2017/2 Tercih Kılavuzu yayımlandı.  Adayların, ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Mayıs 2016, 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016 tarihli 2016-KPSS lisans ve 2016-KPSS ortaöğretim/önlisans oturumlarından birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili puanı almış olmaları gerekecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 14-23 Kasım 2017 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 23 Kasım 2017 gecesi, saat 23.59'da sona erecektir. 

KPSS 2017/2 TERCİH ROBOTU NEDİR?

2017/2 yerleştirmeleri kapsamında atama yapılacak kadro ve pozisyonlara ilişkin detaylı bilgilere aşağıdaki link üzerinden erişilebilecek.

KPSS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS 2017/2 tercih kılavuzu yayımlandı |  ÖSYM'den KPSS tercih duyurusu | KPSS memur alımı başvuru işlemi

EN FAZLA KADRO ÖN LİSANS ALANINA AYRILDI

Talep edilen toplam kadro ve pozisyonların 208'i ortaöğretim, 918'i önlisans ve 912'si ise lisans düzeyinde olacak.Bu kadro ve pozisyonların kamu kurum ve kuruluşlarına göre dağılımı, "190 sayılı KHK'ya tabi kurumlar (üniversiteler hariç) 718, üniversiteler 164, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) bin 140, diğer (Kişisel Verileri Koruma Kurumu ve Darülaceze Başkanlığı) 16" olarak belirlendi.

Talep edilen toplam kadroların hizmet sınıflarına göre dağılımı ise "Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 426, Teknik Hizmetler Sınıfı 297, Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı 127, Avukatlık Hizmetleri Sınıfı 41, Yardımcı Hizmetler Sınıfı 7" şeklinde açıklandı. KİT pozisyonlarına ise öğrenim durumlarına göre ortaöğretim 134, önlisans 504 ve lisans düzeyinde 502 kişi alınacak.

KPSS 2017/2 tercih kılavuzu yayımlandı |  ÖSYM'den KPSS tercih duyurusu | KPSS memur alımı başvuru işlemi

TERCİHLER 14 KASIM'DA BAŞLAYACAK

Bunun yanı sıra KPSS 2017/2 merkezi atama tercihleri 14 Kasım 2017 tarihinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından başvuru kılavuzunun yayımlanması ile başlayacaktır. KPSS 2017/2 merkezi atama tercihleri ise 23 Kasım 2017 tarihine kadar devam edecektir.

KADRO DAĞILIMI

KPSS 2017/2 merkezi atama kadrolarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda kadro dağılımı da belirtildi. Söz konusu duyuruda "KPSS 2017/2 merkezi yerleştirmelerinde, 90 kamu kurum ve kuruluşunca toplam 2.038 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulmuştur. Yerleştirme yapılması talep edilen toplam kadro ve pozisyonların 208 adedi ortaöğretim, 918 adedi önlisans ve 912 adedi ise lisans düzeyindedir." ifadelerine yer verildi.

HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Her ay da olduğu gibi Kasım ayında da alımlar devam ediyor. Bir çok Kurum veya kuruluş bünyelerinin memur personel ihtiyacını gidermek için çok sayıda memur perosnel alınacak. Adaylardan genellikle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmaması veya ilanda Hükümlü personel alımı adı geçiyorsa hükümlü olma şartlarını kabul etmek, En az ilköğretim mezunu olmak şartı ile lise, önlisans ve lisans mezunu olmak, görevini yapmasına engel olabilecek olan herhangi bir sağlık problemi olmaması, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. madesindeki şartları taşımak, yapılacak olan güvenlik soruşturmasından veya arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak, yaş şartı, herhengibir sosyal güvenlik kurumundan yanşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacaktır. Tabiki bunlar dışında kurumun alım yapacağı pozisyon da belirtilen özel şartları ve kadro seviyesine göre eğitim şartlarıda aranacaktır. Bu şartlara uygun adaylar başvuru yapabilir.

TERCİHLERİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...