Tgrt Haber
08 Mart 2018 20:54

Bakan Ağbal'dan Moody's raporuna sert tepki

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Moody's'in verdiği notun bizim açımızdan hiçbir itibarı yoktur. Bugün piyasaların Moody's'in raporuna karşı verdiği tepki sıfırdır" dedi.

Bakan Ağbal'dan Moody's raporuna sert tepki
ağbal,

TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen Vergi  Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması  Hakkında Kanun Tasarısı'nın birinci bölümü üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

Partisinin önergesi üzerinde söz alan HDP İstanbul Milletvekili Garo  Paylan, Moody's'in Türkiye'nin kredi notu kararını anımsatarak, "Moody's, 'bu  yüksek faizle finansman sürdürülemez' diyor." ifadesini kullandı. Yerinden söz alan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Sayın Paylan herhalde çok  sevinmiş olacak ki Moody's raporuyla ilgili çok da sevinerek böyle bir hikaye  anlattı." diye konuştu.

Moody's'in verdiği notun kendileri açısından hiçbir itibarının  olmadığını dile getiren Ağbal, şu değerlendirmede bulundu:

"Esasen Moody's'in raporunun kendi itibarı da zayıftır. Neden? Çünkü  bu Moody's, 15 Temmuz alçak darbe girişiminden sonra Türkiye ekonomisine ilişkin  yayınlamış olduğu raporlarda, son derece Türkiye ekonomisinin gerçeklerine aykırı  ve Türkiye'yi kötüleyen raporlar yayınladı."

Bakan Ağbal, Moody's'in 2017 yılına ve Türkiye ekonomisine ilişkin  değerlendirmesinde, "Türkiye ekonomisi 2017 yılında büyüse büyüse yüzde 2 veya 3  büyür" ifadesini kullandığını anımsatarak, şunları belirtti:

"Türkiye ekonomisinde yine sizin belirttiğiniz gibi güya kamudan  atılanlar nedeniyle 'Kamuda kalite veya yönetişim sorunu olacak' dedi ama ne oldu  arkadaşlar? 2017 yılı sonu itibarıyla Türkiye ekonomisi yüzde 7'nin üzerinde  büyüdü. '2017 yılında bütçe açıkları sürdürülemez seviyelere gelecek' diyen  Moody's, yılın sonunda bütçe açığının yüzde 1,5 seviyesinde kaldığını da gördü.

Onun için bugün piyasaların Moody's'in raporuna karşı verdiği tepki  sıfırdır. Moodys'in raporunun kendisi sıfır almıştır. Türkiye ekonomisi sağlam  temelleriyle, güçlü yapısıyla, kamu yönetimindeki yüksek kalitesiyle bu büyüme  hikayesini devam ettiriyor. Sayın Paylan, geçen sene Türkiye'ye 12 milyar dolar  yabancı sermaye geldi. Sizin referansınız anlaşılıyor ki Moody's. Kusura bakmayın  Moody's'in kendisi hikaye olacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...