Tgrt Haber
09 Ekim 2023 15:01 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 15:08

Fiyatı 20 lira birden düştü! Her derde deva meyve kapış kapış satılıyor 

Kalp sağlığına olumlu etkileriyle bilinen hünnapın fiyatı, 50 TL'den 30 TL'ye düştü. Fiyat düşüşünün ardından, vatandaşlar, kanser dahil birçok hastalığın tedavisine yardımcı olan hünnapa büyük bir ilgi gösterdi. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Fiyatı 20 lira birden düştü! Her derde deva meyve kapış kapış satılıyor 
hünnap,meyve,kalp sağlığı,fayda

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde sonbaharın gelmesiyle birlikte, geçen hafta kilosu 50 TL'den satılan hünnap, bu hafta 30 TL'ye kadar düştü. Fiyatındaki 20 liralık düşüş sonrasında, vatandaşlar kalp sağlığına faydalı olan hünnapa büyük ilgi gösterdi.

HER HERDE DEVA!

"Pazar tezgahında hünnap satan Hüseyin Cangür, Sındırgı ilçesinden getirdiği hünnapın diğer adıyla Çin hurması veya kırmızı hurma olarak bilinen bu meyvenin güçlü antioksidan özellikleri sayesinde, kalp ve karaciğer rahatsızlıklarından çeşitli kanser türlerine kadar birçok hastalığın tedavi sürecine olumlu etkiler sağladığını ifade etti. 

Hünnap ayrıca; yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi düzenler ve kabızlık sorunlarına karşı etkili bir çözüm sunar. Ayrıca, lifli bir diyet, kolorektal kanser riskini azaltmada yardımcı olurken, kalp hastalıkları riskini artıran kolesterole karşı koruma sağlar. 

Yapılan araştırmalar sonucunda hünnapın diyabet, sarılık, yara ve ülser gibi sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılmasının önerildiğini göstermektedir.  

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...