Tgrt Haber
01 Şubat 2024 10:54 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 11:06

Yüzde 71'lik zamma 'zeybekli' kutlama: İşçilerin yüzünde güller açtı

İşçilerini enflasyona ezdirmek istemeyen belediyelerin zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. Malatya'nın Alaşehir Belediyesi'nde yapılan yüzde 71'lik zammı işçiler zeybek oynayarak kutladı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Zam,Belediye,,Maaş

Asgari ücretin belli olmasıyla birlikte zam oranını az bulan belediyeler işçilerin yüzünü güldürmek için harekete geçti. Türkiye'nin dört bir yanında belediyeler işçilerinin yüzünü güldüren zam haberlerini peş peşe açıkladı. Hatta bazı belediyeler oranı yüzde 120 açıkladı.

Zam yapan belediyelere Manisa'nın Alaşehir Belediyesi de eklendi. Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, belediye binası önüne toplanan işçilere müjdeli haberi verdi. Öküzcüoğlu, işçilerin maaşlına yüzde 71'lik artış yapıldığını duyurdu.

Yüzde 71'lik zammı duyan işçiler, haberi büyük bir sevinçle karşıladı. İşçiler alkışlar ve sloganlar eşliğinde Öküzcüoğlu’na teşekkür ederken, davul zurna eşliğinde oynayarak, maaş zammını kutladı.

Yüzde 71'lik zamma 'zeybekli' kutlama: İşçilerin yüzünde güller açtı - 1. Resim

İşçilere yapılan yüzde 71'lik zamla birlikte en düşük maaş 24 bin 702 TL, en yüksek maaş da 30 bin 196 TL oldu. Öküzcüoğlu yaptığı açıklamada; "Hayırlı uğurlu olsun. Allah bize ödeme gücü versin, güle güle harcayın. Biliyorum ki çok fazlasını hak ediyorsunuz ancak şartlar buna müsait oldu ama inanın bölgenin iyisisiniz. Allah hepinizden razı olsun. Ben sizden memnunum" dedi.

"SİZLERDEN GEÇER NOT İSTİYORUM"

Göreve geldikleri 2019 yılından sonra 2024 yılının karne yılı olduğunu dile getiren Başkan Öküzcüoğlu, "Bu sene karne alacağız, benim de karne yılım. İnşallah halk ve çalışanlarımız bunları takdir edecektir. Karneme geçer not bekliyorum. Karneden geçer not alacaksınız, buna inanıyorum ve sizlerden geçer not istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yüzde 71'lik zamma 'zeybekli' kutlama: İşçilerin yüzünde güller açtı - 2. Resim

"BAŞKANIMIZ BİZE GÜZE BİR ARTIŞ YAPTI"

Alaşehir Belediyesi işçilerinden olan Hakan Özdemir zammın ardından yaptığı açıklamada, "Ben bugün Ahmet Öküzcüoğlu başkanıma çok teşekkür ediyorum. 71 yıl sonra bizim yüzümüzü güldürdü, Allah her zaman onun da yüzünü güldürsün" derken, işçilerden Naz Saban, "71 yıl sonra bu kötü ekonomide, başkanımız bize güzel bir artış yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...