Tgrt Haber
03 May 2016 17:14

Adana'da MHP'lilerin basın açıklamasında arbede

MHP'de kurultay isteyen bir grup partilinin basın açıklaması sonrası, başka bir grubun açıklama yapılan binaya girmek istemesi üzerine arbede yaşandı. Ülkü Ocakları İl Başkanı Soner Deniz, binaya girmek isteyen gruptaki bazı kişileri belinden çıkarttığı kemerle vurarak engelledi

Adana'da MHP'lilerin basın açıklamasında arbede
adana, mhp,

Adana'da, MHP'de kurultay yapılmasını isteyen bir grup  partilinin basın açıklaması sonrası, başka bir grubun açıklama yapılan binaya  girmek istemesi üzerine arbede çıktı.MHP Adana İl Sekreteri Ali Karakuş, partide kurultay yapılmasına  ilişkin Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı açıklamada, Müslüman-Türk  dünyasının emperyalizmin ağır baskısı altında olduğunu belirterek, "Ülkücü  hareketin ve Türk-İslam dünyasının içinde bulunduğu bu olumsuz durum, kurultayın  toplanmasını şart kılmaktadır." dedi.
 
"İstişare sünnettir." diyen Karakuş, şunları kaydetti:
 
"Kongre yapılsın ki istişare kapıları açılsın, ülkücü hareket yeniden  yapılandırılsın, milli birlik ve beraberliğimiz kuvvetlensin. MHP kendisini ve  meselelerini, başka merkezlerin tanımlarından, hedefleri üzerinden tarif eden bir  siyasi parti olamaz. Kaldı ki ülkücüler de kendi dışındaki odakların  yönlendirmesiyle yol haritalarını belirleyecek insanlar değillerdir."
 
Açıklamanın yapıldığı binaya girmeye çalıştılar
 
Bu arada, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Atatürk Parkı'nda  açıklama yapan MHP'li bir grup, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli lehine sloganlar  atarak Çukurova Gazeteciler Cemiyeti önüne geldi.
 
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, burada esnafa bayrak dağıttığı sırada,  yanına gelen bir kişinin basın açıklaması yapılan binayı kastederek, "Başkan  yukarı çıkmıyor muyuz?" sözleri üzerine, "Dur Allah aşkına, ne basması" diyerek  karşılık verdi. Açıklamanın yapıldığı binaya çıkmak isteyen gruba, yine aynı  grupta bulunanlar engel olmaya çalıştı. Grupta yer alan Ülkü Ocakları İl Başkanı  Soner Deniz, binaya girmek isteyen kişileri belinden çıkarttığı kemerle vurarak  uzaklaştırdı.
 
Grup, sloganlar atarak Çukurova Gazeteciler Cemiyeti önünden ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...