Tgrt Haber
27 Nisan 2015 20:36

Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası kritik açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında KKTC ile yaşanan sorunlara değindi.

Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası kritik açıklamalar
arınç, bakanlar kurulu,

Başbakan Yardımcısı Arınç, KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Akıncı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yaşanan konuşmalara değindi.
Arınç, Türkiye ile KKTC'nin arasındaki ilişkinin çok özel olduğunu bundan dolayı da Ana vatan yavru vatan tanımının kullanıldığını, KKTC'de yüzde 60 oyla cumhurbaşkanı seçilen Akıncı'nın seçilmesiyle ilgili herhangi bir müdahelenin söz konusu olmadığını KKTC'nin iç işlerine hiçbir şekilde müdahale edilmediğini söyledi.
Arınç KKTC'de seçimlerden memnuniyet duyuyoruz. Mustafa Akıncı'ya başarılar diliyoruz.

30 Nisan'da KKTC'de Meclis'te ant içme görevi yapılacak ve görev teslimi yapılacak.

TAHLİYE KARARLARI
Bakanlar Kurulu gündeminde ayrıntılı olarak görüşülmedi. HYSK'nın hakimler hakkında alacağı karar merak konusuydu. HSYK 3 hakim hakkında açığa alma kararı aldı.

"BÖYLE BİR ŞEY YARGIDA İLK DEFA OLUYOR"
Yeni HSYK kanununda yetki gasbında bulunan kişiler hakkında böyle kararlar alması normaldir. Tutuklama ve tahliye ile ilgili kararlar Sulh Ceza'ya verilmiştir. Yetkisiz mahkemenin verdiği karar yok hükmündedir. Takip edilen yolun adeta kumpasa dönüştüğü görülüyor. Böyle bir şey belkide yargı tarihinde ilk defa oluyor. Gözü karalığın bu kadarına pes denir. Türk yargısı kendini hızlıca yenilemelidir.

MUSTAFA AKINCI'NIN AÇIKLAMALARI
Biz KKTC'nin iç işlerine karışmayız. KKTC'ye hiç bir telkinde bulunmadık. KKTC ile Türkiye'nin ilişkisini Ana vatan- Yavru vatan ilişki olarak yorumlanmıştır. Bu samimi ilişkiler içinde olduğumuz için bir tanımlamadır. Sayın Akıncı'nın açıklamlarına da saygı duymalıyız.Türkiye'nin KKTC'ye elektrik, su temini, mali yardım gibi birçok konuda destek olduklarını dünya durdukça bunun da devam edeceğini anlattı.

PUTİN'İN 1915 OLAYLARI AÇIKLAMASI
Putin'in açıklamalarıyla ilgili Bakanlar Kurulu'nda herhangi bir görüşme yapılmadı.

ARINÇ VEDA ETTİ
Aktif siyaset hayatım 7 Haziran'da bitiyor. Sizlerle artık bir daha bir araya gelemeyeceğiz. Başbakanlık Muhabirlerinden hem helallik istiyorum hemde görevlerinizde başarılar diliyorum ve Alllah'a ısmarladık diyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...