Tgrt Haber
13 Aralık 2017 12:24

Atalay Demirci'nin ABD'deki o görüntüleri soruldu...

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından tutuklanan komedyen Demirci'nin yargılanmasına devam edildi.

Atalay Demirci'nin ABD'deki o görüntüleri soruldu...
atalay demirci,fetö,darbe

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe  girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütü  üyeliği" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından  tutuklanan komedyen Atalay Demirci'nin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan  Demirci ile avukatı ve yakınları katıldı.

Mahkeme Başkanı Cem Boztaş, dijital materyallere ilişkin cevabın  gelmediğini, Demirci'nin ByLock kaydının bulunmadığına ilişkin yazının mahkemeye  gönderildiğini belirtti.

Duruşmada, Demirci'nin arkadaşı Murat Kaygusuz, tanık olarak dinlendi.

Demirci'nin Dünya Radyo'da çalıştığı dönemde, radyonun FETÖ'ye ait  olduğunu bilmediğini ileri süren Kaygusuz, şunları söyledi:

"Radyodan bir miktar para istediler, Atalay vermeyince dışladılar.  Radyo'dan ayrılınca da Zaman gazetesine ilan verdiler, Atalay'ı hain ilan  ettiler. Daha sonra Atalay, düğün salonu işletti ve küçük gösteriler yaptı.  2012-2013 arasında 'Yetenek Sizsiniz' programına kadar bu yapıyla ilişkisi yoktu.  Yarışmada birinci olunca Bugün TV ya da Samanyolu TV'de program yapmasını  istediler. Atalay da yarışmayı düzenleyen kanalla sözleşmesi olduğu için bunu  reddetti. Daha sonra da tweet hesabı hacklendi."

Mahkeme Başkanı Boztaş, Demirci'nin ABD'deki görüntülerini sorması  üzerine Kaygusuz, "Atalay'a görüntüleri sorduğumda, 'Amerika'ya gittiğimde bana,  'Vatan hasreti çeken hoca efendiye gösteri yapın dediler, ben de yaptım dedi.'  başka bilgim yok." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, dijital materyallere ilişkin yazının beklenmesine ve  Bank Asya'da hesabı olup olmadığının sorulmasına karar vererek, duruşmayı  erteledi.

Daha önce etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Demirci, mevcut  delil durumu göz önünde bulundurularak, 17 Ağustos 2017'de yurt dışına çıkış  yasağı şartıyla adli kontrolle tahliye edilmişti.

İDDİANAME

İddianamede, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından tutuklanan  Demirci'nin "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya  teşebbüs etme" suçlarından bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar da  ağır hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Komedyen Demirci'nin, sosyal medya hesabından FETÖ elebaşı Fetullah  Gülen'e yakınlıkları bilinen eski futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür ve  basketbolcu Enes Kanter ile yazışmaları olduğu bilgisine yer veriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...