Tgrt Haber
19 Haziran 2017 10:48

Başbakan Yıldırım, Atina'ya gitti

Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın daveti üzerine Atina'ya gitti.

Başbakan Yıldırım, Atina'ya gitti
ATİNA,Başbakan Binali Yıldırım,gitti,YUNANİSTAN,

Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitti.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın daveti üzerine Yunanistan'a çalışma ziyareti gerçekleştirecek Yıldırım, Sabiha Gökçen Havalimanından özel uçak "ANA" ile Atina'ya hareket etti.

Başbakan Yıldırım ile Yunanistan'a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da gitti.

Üst düzey görüşmeler

Başbakan Yıldırım, Yunan mevkidaşı Çipras ile bir araya gelecek. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos ile görüşecek Yıldırım, ardından Türkiye Atina Büyükelçiliği'ni ziyaret edecek.

Başbakan Yıldırım'ın, Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi'nin lideri Kiriakos Miçotakis ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Yıldırım'ın Atina ziyareti çerçevesinde yapılacak görüşmelerde ikili, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınması öngörülüyor.

Öte yandan Başbakan Yıldırım, Atina programının ardından Gümülcine'ye geçerek, Yunanistan'daki soydaşlarla iftar etkinliğinde bir araya gelecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...