Tgrt Haber
20 Kasım 2017 09:53

Gazeteci Ali Tarakçı'ya silahlı saldırı | Ali Tarakçı kimdir?

Gazeteci-yazar Ali Tarakçı, trafikte tartıştığı kişi tarafından silahla yaralandı.

Gazeteci Ali Tarakçı'ya silahlı saldırı | Ali Tarakçı kimdir?
ali tarakçı,saldırı

İddiaya göre, gazeteci Ali Tarakçı Esenyurt Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde aracıyla seyir halindeyken bilinmeyen bir nedenle başka bir araç sürücüsüyle tartışmaya başladı. Tartışma sonrası araç sürücüsü, tabancasını çekerek Tarakçı'ya 3 yaşındaki oğlunun gözleri önünde kurşun yağdırdı. Olayda ayağından hafif şekilde yaralanan Tarakçı, çevredeki vatandaşların yardımıyla yakınlardaki bir özel hastaneye kaldırıldı. Polisin olayla ilgili incelemesi ise sürüyor.

Gazeteci Ali Tarakçı'ya silahlı saldırı | Ali Tarakçı kimdir?

"İki el silah sesi duydum, kanlar içindeydi"

Duyduğu silah sesleri üzerine olay yerine gelen bir vatandaş, "Sabah odadaydım, silah sesini duydum dışarı çıktım. Adam vurulduğunu duydum, sonra olay yerine geldim kanlar içindeydi adam. İki el silah sesi duydum. Geldiğimde yaralı aracın içinde kafası koltuğa doğru yatıktı. Bayağı bir kan içindeydi. Ambulans geldi, sonra hastaneye götürdüler" dedi.
 

ALİ TARAKÇI KİMDİR?
Ali Tarakçı, 1964 yılında Sinop'ta doğdu. Eğitim hayatına Zeytinburnu'nda ilkokulda başlayan Tarakçı; ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Sefaköy-Küçükçekmece'de tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu ve ardından birçok gazetede günlük olarak 25 yıl boyunca makaleler yazdı ve yöneticilik yaptı.

1980 darbesinin ardından 4 Kasım 1980 tarihinde yakalandı ve 46 gün gözaltında tutuldu ve ardından yaklaşık 1 yıl da tutuklu kaldı. Ancak 1 yıllık mahkumiyetinin ardından yargılandığı davadan beraat etti.

1996 yılında "Sesli Düşünceler" adlı ilk kitabını piyasaya sürdü. Uzun yıllar kamuda görev yapan Ali Tarakçı, 2007 yılında Gerçek TV kanalında "Sesli Düşünceler" adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı. Ali Tarakçı, aynı zamanda Karadeniz TV'de de bir dönem "Mercek Altında" ve "Sesli Düşünceler" adlı programları hazırladı ve sundu.

Günümüzde Akit TV'de Cumartesi akşamları Tuna Öztunç ile birlikte hazırlayıp sunduğu tartışma programı "Çapraz Sorgu"da yer almaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...