Tgrt Haber
10 Ekim 2015 07:09

PKK telsizinden itiraf: Bozguna uğradık

Ağrı bölgesinde operasyonlarda büyük darbe yiyen PKK'nın sözde Serhat Bölge Sorumlusu Yusuf Şek telsizden örgüt üyelerine "Halk desteği yok başarı imkansız. Çok kayıp verdik. Ateşkese ihtiyaç var. Asker her yerde" dedi

PKK telsizinden itiraf: Bozguna uğradık
pkk, telsiz,

TürkSilahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ardı ardına gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar nedeniyle bölücü terör örgütü PKK mensuplarının yaşadığı bozgun, moral bozukluğu ve hayal kırıklığı, telsiz görüşmelerine ve sözde bölge sorumlularının raporlarına yansıyor. Ağrı ve Tendürek'te yürütülen operasyonlarda PKK'nın ana kakargahları yok edilirken büyük telsizleri de ele geçirildi. Örgütün sözde Serhat Bölge Sorumlusu "Yaşar" kod adlı Yusuf Şek örgüt mensuplarıyla yaptığı telsiz görüşmelerinde son günlerde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda bozguna uğradıklarını açıklıyor. Şek telsiz konuşmalarında ise "halktan destek yok, başarı imkansız" diyerek, ateşkese ihtiyaç olduğunu söylüyor. Ateşkesin en azından kışa girerken yeniden toparlanmalarına imkan vereceğini aktaran Yusuf Şek, "merkez"e de bunu rapor ettiğini dile getiriyor. Şek'in, çok kayıp verdiklerini, bu nedenle alanda etkili olmalarının zorlaştığını söylediği de belirlendi. Cemil Bayık'ın en sıkı adımlarından olduğu bilinen Yusuf Şek'in "özeleştiri vermek istiyorum" ısrarına Kandil "özeleştirin sende kalsın" yanıtı verdi. Kandil tarafından ağır şekilde eleştirilen Şek'in telsizden teröristlere söyledikleri şunlar:

YOL ORTASINDA VURMAYIN:
Başlangıçta halkımıza yumuşak şekilde yanaşın, kazanmaya çalışın. Yok olmazsa, sessizci halledin ve askerin üstüne atın. Karşı gelenleri arabalarının içindeyken uzaktan indirin ve yine asker vurdu deyin, sakın görüntü vermeyin. Yol ortasında korucu vurmayın, halk buna da tepki verdi. Gerekirse uygun bir ortamda kimsenin görmediği bir yerde indirin ve mümkün olursa "PKK'ya çalışıyordu. Askerler vurmuştur" diyerek suçu askere atın. Sakın üstlenmeyin.

YARDIM BEKLEMEYİN:
Bu kadar adam kaybından sonra alanda etkili olmamız zor. Asker artık her yerde karşımıza çıkıyor. Dikkatli olun, kayıp vermeyin. Bu nedenle herkes bölgesinde kış tertiplenmesine ağırlık versin. KCK'lılar da problemli, onlardan yardım beklemeyin. Kendi kendinize yetecek tedbirleri alın.

ÖRGÜTÜN KİRLİ DEFTERİ
Yusuf Şek'in "örgüt adına" diyerek, gariban bölge halkından zorla toplayıp örgütten gizlediği parayı listelediği ve en yakınındaki 1-2 kişiyle paylaştığı, defter de güvenlik kuvvetlerince ele geçirildi. Teröristler arasında büyük tartışmalar yaşandığı, yapılması planlanan operasyonlara bazı alt kadrodaki yönetici kesimin karşı çıktığı ve "merkez"e isyana gidecek ölçüde açıklamalarda bulunduğu da telsiz görüşmelerinden net anlaşılıyor. Şek'in korkması nedeniyle sözde birliklerinin başında bulunmaması ve çoğu zaman İran'a yakın bölgelere kaçıp personelini yalnız bırakması yüzünden kontrolü altındaki sözde iki üst düzey komutanın elemanlarıyla firar ettikleri öğrenildi.

KANDİL ÖLÜLERİ AİLELERİNDEN GİZLİYOR...
Güvenlik güçlerinin iç ve dış operasyonlarında 2 binden fazla kayıp veren PKK, ölülerini saklıyor. Örgütün iletişim kanallarının takibi ve teslim olan kadın terörist Rozerin Welat ile Kandil'deki yöneticiler arasında habercilik yapan Zemyan Şafak'ın ifadeleriyle istinbarat hazırlanan rapora göre Kandil'in özellikle bölge sorumlusu ve üst düzey yöneticilerin ölümüyle ilgili aileleri bilgi vermiyor. Örgüt kış geldiğinde, "Çığ düştü", "Yıldırım çarptı", "Sele kapıldı", "Sığınakta egzoz gazından zehirlendi", "Kayadan düştü" demeye hazırlanıyor. PKK, çocukların akıbetini öğrenmek için kendilerine ulaşan aileleri de, "Peşini bırakın. Unutun gitsin, Yoksa sizinde akıbetinizi de sorarlar" diye ölümle tehdit ediyor. Rozerin Welat, hava operasyonlarından sonra Kandil'deki kamplara giden ailelere bilgi verilmediğini, hava operasyonlarında ve çatışmalarda ölenlerin de kim olduğuna bakılmaksızın, toplu olarak gömüldüğünü anlattı. Zemyan Şafak'ta ailelerin kamplardan kovulduğunu söyledi. Rapora göre HPG, 2015'te sadece 11'i kadın 43 örgüt mensubunun öldüğünü açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...