Tgrt Haber
29 Mart 2024 12:54 - Güncelleme : 29 Mart 2024 12:57

Türk Hava Kurumu’nun gurur günü! Genç pilotlar gökyüzüyle buluştu

Türk Hava Kurumu ve Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı arasında imzalanan "Başlangıç ve Temel Pilotaj Eğitimi" protokolü kapsamında teorik eğitimlerini tamamlayan teğmen pilotlar ilk uçuşlarını gerçekleştirdi.

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
Türk Hava Kurumu’nun gurur günü! Genç pilotlar gökyüzüyle buluştu

THK'nın Etimesgut Havalimanında düzenlenen törene; THK Kayyum Heyeti Başkanı Vali Kemal Yurtnaç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve davetliler katıldı.

TÜRK HAVA KURUMU'NUN GURUR GÜNÜ! 

Törende konuşan THK Kayyum Heyeti Başkanı Vali Kemal Yurtnaç; "THK, Türk havacılığının temellerini atan ve bu güne kadar bu alanda önemli hizmetler veren köklü bir kurumdur. Bugün burada, THK ve HVKK arasında imzalanan protokol kapsamında ilk uçuşlarını gerçekleştirecek olan teğmen pilotlarımızı kutlamak için bir araya geldik. Bu protokol, iki kurum arasındaki işbirliğini daha da güçlendirerek, Türk havacılığının gelişmesine katkıda bulunacaktır. Teğmen pilotlarımıza uçuşlarında başarılar diliyorum. Kendilerinin vatanımıza ve milletimize hayırlı hizmetler vermesini temenni ediyorum" dedi.

Türk Hava Kurumu’nun gurur günü! Genç pilotlar gökyüzüyle buluştu - 1. Resim

Teğmen pilotların THK'nın deneyimli pilotlarının gözetimindeki ilk uçuşlarını Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve THK Kayyum Heyeti Başkanı Vali Kemal Yurtnaç birlikte izlediler.

Türk Hava Kurumu’nun gurur günü! Genç pilotlar gökyüzüyle buluştu - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...