Tgrt Haber
29 Mart 2024 12:16 - Güncelleme : 29 Mart 2024 12:32

Lamborghini de kervana katıldı! İşte logosunu değiştiren otomobil markaları

İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Lamborghini, uzun yıllardır kullandığı logosunu değiştirdi. 'Hırçın boğayı uysallaştıran' şirket, değişimi sosyal medya hesaplarına yansıtmaya başladı. Şimdiye kadar logosunu değiştiren 12 otomobil markasını derledik. Listede bir Türk markası da var.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: motor1.com, tgrthaber.com.tr
Lamborghini de kervana katıldı! İşte logosunu değiştiren otomobil markaları

Son yıllarda otomobil üreticileri, marka kimliğini yansıtmak amacıyla kullandıkları logoları değiştirme yarışına girdi. Yeni trend ise 3 boyutlu yerine 2 boyutlu tasarlanan ve daha sade, genellikle bir veya birkaç renge sahip dümdüz ve minimal bir görünüm oldu.

Aston Martin, Audi, BMW, Buick, Fiat başta olmak üzere neredeyse bütün otomobil üreticileri logolarında kimisi küçük kimisi de büyük değişiklikler yaparken, son olarak İtalyan lüks araba üreticisi Lamborghini de kervana katıldı. İşte logosunu değiştiren 12 otomobil markası...

FİAT (2020)

Fiat, 2020 yılında logosunu basitleştirdi ve ikonik yuvarlak rozeti daha uzun, daha kalın bir yazıyla değiştirdi. Güney Amerika'ya özel Cronos ve Fiat 500, yeni Fiat logosunu resmi olarak kullanan ilk modeller arasındaydı.

Lamborghini de kervana katıldı! İşte logosunu değiştiren otomobil markaları - 1. Resim

CİTROEN (2016)

Citroen logosunu basitleştirirken aynı zamanda bazı tarihi ipuçlarını da yeniden canlandırdı. Artık daha az eğimli olan ikili yukarı oklar, 1919'daki orijinal Citroen logosunu hatırlatan oval bir rozetin içinde bulunuyor.

Lamborghini de kervana katıldı! İşte logosunu değiştiren otomobil markaları - 2. Resim

GENERAL MOTORS (2021)

GM, 2021'de logosunu güncelledi ve daha şık, daha modern bir markalama için sert kenarları ve bloklu harfleri kaldırdı. Açık mavi kenarlar, şirket elektrikliye geçişini sürdürürken "temiz gökyüzünü" temsil ederken, yeni GM logosu ise 50 yıldaki ilk yeniden tasarımı işaret ediyor.

Lamborghini de kervana katıldı! İşte logosunu değiştiren otomobil markaları - 3. Resim

KIA (2021)

Kia, bu listedeki en tartışmalı yeniden tasarımlardan birine sahip. Şirket, uzun süredir devam eden oval kimliğini bir kenara daha sade yeni bir logoyla yola çıktı ancak ancak "KIA"daki "I" ve "A" harfleri arasındaki boşluğun olmaması, bazı kişilerin logoyu "KN" olarak algılamasına sebep oldu.

Lamborghini de kervana katıldı! İşte logosunu değiştiren otomobil markaları - 4. Resim

MINI (2015)

Mini, yükseltilmiş kenarları kaldırıp tamamen düz hale getiren ilk markalardan biriydi. Tarihi kanatlı logo, gümüş renginde olan kaybetti ve listedeki diğer birçok güncel amblem gibi monoton, minimalist bir tasarıma kavuşturuldu.

Lamborghini de kervana katıldı! İşte logosunu değiştiren otomobil markaları - 5. Resim

NİSSAN (2021)

Nissan'ın eski logosu, sert eğimli kenarları ve parlak gümüş kaplamasıyla 90'lı yıllar havası veriyordu. 2021'de geçiş yapılan yeni logo daha basit bir kelime işareti ve minimalist bir görünümle 2 boyutlu hale geldi. Önceki amblemin keskin kenarları ise atıldı.

Lamborghini de kervana katıldı! İşte logosunu değiştiren otomobil markaları - 6. Resim

PORSCHE (2023)

Lüks otomobil üreticisi Porsche de geçtiğimiz yıl logosunda revize yaptı. Ancak diğer markalara kıyasla daha az değişiklik yaptı. Klasik arma aynı kalırken, üst kısımdaki "Stuttgart" yazısı daha belirgin hale getirildi.

Lamborghini de kervana katıldı! İşte logosunu değiştiren otomobil markaları - 7. Resim

RENAULT (2021)

Renault 2021 yılında tanıttığı yeni logosunda artık ismini kullanmıyor ve gümüş elmas logosu artık aynı şekli oluşturan birbirine kenetlenen iki köşeli çizgiden oluşuyor.

Lamborghini de kervana katıldı! İşte logosunu değiştiren otomobil markaları - 8. Resim

MERCEDES-BENZ (2011)

Alman otomobil devlerinden Mercedes-Benz, şu anda kullanmakta olduğu logoya 2011 yılına geçiş yaptı. O tarihten beri logonun tasarımında herhangi bir revize gerçekleştirmedi.

Lamborghini de kervana katıldı! İşte logosunu değiştiren otomobil markaları - 9. Resim

VOLVO (2021)

Volvo, 2021'de logosunu sessizce güncelledi ve yine minimalist rotayı tercih etti. Yeni Logo, 2000'li yılların ortasındaki gümüş renkli logodan daha düz, daha temiz ve daha bir tasarıma ev sahipliği yapıyor.

Lamborghini de kervana katıldı! İşte logosunu değiştiren otomobil markaları - 9. Resim

LAMBORGHINI (2024)

Çağın minimalist trendini benimseyerek selefindeki 3 boyutlu görünümü kaldıran yeni Lamborghini logosunda siyah ve beyaz ana renk olarak kullanılırken, sarı ve altın da vurgulanıyor. Şirketin logoyu sosyal medya hesaplarında kullanmaya başladı, araçlara da önümüzdeki aylarda geleceği iddia edildi.

Lamborghini de kervana katıldı! İşte logosunu değiştiren otomobil markaları - 10. Resim

BONUS: TOGG

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), ilk araç tanıtımının yapıldığı 2018 yılında isminin büyük harflerle yazıldığı bir logo kullanıyordu. "İki okun, ortasında değerli taş şeklini oluşturacak şekilde kaynaşarak, Doğu ve Batı’nın bir araya gelmesini simgelediği" yeni logoya 2021'de geçiş yapıldı.

Lamborghini de kervana katıldı! İşte logosunu değiştiren otomobil markaları - 11. Resim

Kaynak: motor1.com, tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...