Tgrt Haber
22 Şubat 2018 10:47

Bakan Albayrak: Dünyada ses getirecek adımlar atacağız

Bakan Albayrak yaptığı açıklamada "Sadece Türkiye değil bölge ve dünya tarihi günlerden geçiyor. Hidrokarbon rezervlerinin 3'te 2'sinin bulunduğu bir coğrafyadayız" dedi.

Bakan Albayrak: Dünyada ses getirecek adımlar atacağız
bakan albayrak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Türkiye Enerji ve Maden Forumu'nda konuşuyor.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları;

Gün boyunca enerjinin farklı alanları ile olacak tüm toplantıların Enerji sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum

Açıkçası ben Ortadoğu üzerinde çok ciddi kırılmaların olacağı bir döneme şahitlik ediyoruz, bu anlamda aslında bir fırsatlar zamanı olarak değerlendirebiliriz.

Sadece Afrin operasyonunu özelinde terör örgütlerinin silahlandırması konusunda tehdit unsuru olacak tüm gelişmeleri izleyeceksiniz.

ABD'li dostlarımıza ifade ettim, şu empatiyi yapalım; Teksas'ta kiliseye sınırdan füze gelse, bir kısmı ölse ABD toplumu ne hisseder? Bir de bu füzelerin stratejik müttefik olarak tanımladığınız ülkelerden tedarik edildiğini duysanız ne tepki verilir? 

Son dönem ve sınır hattında mayınların temizlenmesiyle sondajda, bir de bakmışsınız ki; çok enteresan gelişmeler olmuş

Türkiye bu süreçte çok önemli gelişmelere gebe olduğu bir süreçte artık bağımsız bir iç ve dış politikayı her geçen gün sahada uyguluyor. Bunun da beraberinde fırsatları doğurduğu gerçeğini kaçınılmaz hale getiriyor. Zahmetsiz rahmet olmuyor, cefa çekmeden netice alamıyorsunuz. Ortadoğu'daki yeni sürecin enerji politikaları özelinde benzer yansımaları olacak.

Düne kadar bölge siyasetinde bir senaryo masaya konulur ve bu uygulanırdı. Birilerinin odasında 30 yıl öncesinden astıkları çerçeve içerisindeki bölge haritaları ile ilgili planlar uygulanırdı.

Akdeniz'de tek taraflı siyaset yapılıyor. Türkiye'nn akılcı siyaseti belki de pasiflik olarak algılanıyor. Tek taraflı sondaj yapılırsa Türkiye olarak buna izin vermeyiz.

Türkiye güzergah çeşitliliği ile rakipsiz bir pazar. Tanap, Türkiye'nin liderliğinde takdir edilen önemli bir proje.

Bor madeninde 2017'yi ihracat ve üretim rekoru ile tamamladık. Bor madeninde çok önemli hamleler yapacağız. Dünyada ses getirecek adımlar atacağız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...