Tgrt Haber
23 Haziran 2015 06:43

Başbakan Davutoğlu'nun hedefi 'çözüm koalisyonu'

Başbakan Davutoğlu'nun hedefi, "erken seçim" değil, "icraat hedefli" koalisyon kurmak. En güçlü ihtimal olarak öne çıkan AK Parti + MHP koalisyonu 338 vekil sayısına ulaşacak.

Başbakan Davutoğlu'nun hedefi 'çözüm koalisyonu'
başbakan davutoğlu, çözüm, koalisyon,

Başbakan Ahmet Davutoğlu, temmuz ayında yapacağı görüşmelerde CHP, MHP ve HDP liderleriyle ayrı ayrı bir araya gelerek nabız tutacak. Davutoğlu'nun öncelikli hedefinin, "Türkiye'yi erken seçime taşıyacak" değil, "uzun soluklu bir icraat hükümeti kurmak" olacağı belirtildi. 258 milletvekili bulunan AK Parti'nin, üç partiden herhangi biriyle kuracağı koalisyon, 330 rakamını da aşacağından, "Anayasa değişikliği yaparak halkın oyuna sunma" imkanı ortaya çıkacak. Başbakan Davutoğlu'nun, AK Parti teşkilatı, parti tabanı ve kamuoyu anketlerinde ilk tercih olarak ortaya çıkan MHP ile bir koalisyon kurması durumunda, toplamda "338" sandalyeli bir çoğunluk ortaya çıkıyor. 258 vekilli AK Parti ile 132 vekilli CHP'nin ortak hareket etmesi durumunda, toplamda 390 sandalyelik bir çoğunluk oluşuyor.

PROJELER KESİNTİYE UĞRAMAYACAK

AK Parti, seçim beyannamesinde de dile getirdiği projelerin kesintiye uğramaması konusundaki hassasiyetini görüşmelerde dile getirecek. 3. Havalimanı'ndan 3. Köprü'ye, hızlı trenden otoyollara, şehir hastanelerinden milli uçağa kadar Türkiye'ye çağ atlatacak projelerin aynı hızla yürümesi beklentisi vurgulanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...