Tgrt Haber
16 Ocak 2018 22:16

Guterres: Suriye halkı kendi sorunlarını kendi çözebilse çok daha iyi olurdu

BM Genel Sekretei Guterres, ABD'nin Suriye'de 'sınır güvenliği gücü' planına ilişkin, 'Suriye halkı kendi sorunlarını kendi çözebilse çok daha iyi olurdu.' dedi.

Guterres: Suriye halkı kendi sorunlarını kendi çözebilse çok daha iyi olurdu
bm,afrin,suriye

Birleşmiş Milletler’de yeni yılın ilk basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD'nin Suriye'de "sınır güvenliği gücü" planına ve Türkiye’nin son tepkisine ilişkin "Biz inanıyoruz ki, bunca yıldan sonra Suriye’de hala askeri çözümleri konuşuyorsak, askeri çözüm bulunmadığı açıktır." dedi

Bunca yıldır yapılan askeri çözüm çabalarının, askeri çözüm yolunun işe yaramadığını gösterdiğini belirten Guterres, ‘Suriye’de umut sinyalleri var. Savaşı engellemek için önümüzde fırsat penceresi var.’ ifadelerini kullandı.

Genel Sekreterlik yaptığı ilk gün, barış için bir çağrı yayınladığını ve  acı çektiren krizleri sona erdirmek için diplomatik çabaların artırılması çağrısında bulunduğunu hatırlatan Guterres, bu yılın ilk gününde de, kırmızı bir uyarı yayınladığını belirtti.

Dünyada eşitsizlik ve milliyetçilik artarken, güven ve dayanışmanın düşüşe geçtiğini belirten Genel Sekreter Guterres; "’Günümüzün zorluklarına rağmen, dünyanın cesur bir liderliğe ihtiyacı var. Daha az nefret, daha fazla diyalog ve daha derin uluslararası işbirliği gerekiyor.’ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...