Tgrt Haber
12 Aralık 2023 11:52 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 13:16

İYİ Parti'nin veto ettiği Özgür Özel, HDP'nin kapısını çalacak

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan koltuğu devralan Özgür Özel, İYİ Parti'nin iş birliğine 'hayır' demesinin ardından yarın HDP'yi (yeni adıyla DEM Parti) ziyaret edecek. Özgür Özel tarafından talep edilen görüşmede yaklaşan yerel seçimler ve iş birlikleri ele alınacak.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
İYİ Parti'nin veto ettiği Özgür Özel, HDP'nin kapısını çalacak
,HDP,Seçim,Özgür Özel,CHP

Yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. İYİ Parti'den istediği cevabı alamayan CHP, rotayı diğer partilere çevirmiş durumda... CHP, İYİ Parti’nin ittifak kapılarını kapatmasının ardından yeni formül arayışına girdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan koltuğu devralan Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı protokol sonrası küstürülen Kürt seçmeni yeniden partiye çekmeye çalışacak. Bu kapsamda CHP lideri Özel, HDP (yeni adıyla DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ı ziyaret edecek. Yarın HDP Genel Merkezi’nde gerçekleşecek görüşme, saat 12.30’da başlayacak.

TALEP ÖZGÜR ÖZEL'DEN GELDİ

Görüşme talebinin CHP’den geldiği ve DEM Parti Eş Genel Başkanlarının, Özel’e resmi randevu verdiği belirtildi. Bu kritik ziyarette 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için iş birliğinin gündeme gelmesi bekleniyor.

Öte yandan İYİ Parti'nin 'ret' kararının ardından HDP'nin yerel seçim kararı CHP için daha da önemli hale geldi. HDP Sözcüsü Ayşegül Doğan yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde 81 ilden aday çıkartacaklarını açıkladı.

Geçtiğimiz seçimlerde aday çıkarmayarak destek veren HDP, bu seçimlerden CHP'yi zor durumda bırakacağı öngörülüyor.

BAKIRHAN: SADECE SEÇİM ZAMANI BİZİ HATIRLIYORLAR

HDP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, geçtiğimiz günelerde katıldığı bir programda CHP'ye gözdağı vermişti. Bakırhan, CHP için "Sadece seçim zamanı bizi hatırlıyorlar." ifadelerini kullanmıştı. HDP yönetiminin önümüzdeki yerel seçimlerde CHP'ye destek vermesi durumunda yazılı bir anlaşma istediği belirtiliyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...