Tgrt Haber
31 Ocak 2024 20:49 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 20:50

Özel'den Akşener'e 'Eskişehir' cevabı: Milli irade hırsızı 

CHP lideri Özgür Özel'in Eskişehir'de sarf ettiği sözlere İYİ Parti lideri Meral Akşener'den cevap geldi. Akşener'in "AK Parti ile alışveriş yaptığımızı ifade etmek ağır bir iftiradır" sözlerine ise Özgür Özel'den cevap gecikmedi.

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
Özel'den Akşener'e 'Eskişehir' cevabı: Milli irade hırsızı 
,

Ankara’da bir açılış törenine katılan CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Eskişehir’de kendisine yönelik yaptığı çıkışa cevap verdi. Konunun yanlış anlaşıldığını ifade eden Özel, "Bahsettiğim kişi İYİ Parti’den seçilip AK Parti’ye geçen Eskişehir’deki milli irade hırsızına laf ediyorum" dedi.

Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “Özgür Özel, Eskişehir'de çok ilginç bir konuşma yaptı. Bizimle ilgili imanın ötesine geçen AK Parti ile tuhaf bazı alışverişlerimiz olabildiğini ifade eden bir konuşma yaptı. Bana göre çok ağır bir iftira" açıklamasının kendisine yönlendirilmesi üzerine: 

"BEN KAVGA ETMEYECEĞİM"

“Ben gerçekten çok şaşırdım bu konuşmaya. İki ihtimal var, ihtimallerden bir tanesi sayın genel başkanımız ciddi şekilde yanıltılmış. İkincisi de sayın genel başkan bizimle kavga etmek istiyor. Ben sayın genel başkanla kavga etmeyeceğim bunun kimseye bir faydası yok. Bir kez daha söyleyeyim muhalefete muhalefet etme gibi bir derdimiz yok. Eskişehir konuşmamda bahsettiğim mevzu şu; sayın Akşener’e yanlış aksettirildiğini düşündüğüm, benim bahsettiğim aday, şu AK Parti’nin adayı. Benim dediğim ‘geçmiş birlikte olduklarımızı bugün saray karşımıza çıkarıyor’ derken İYİ Parti’den milletvekilli seçilen, Millet İttifakı oylarıyla milletvekili seçilen kişi bir siyasi yankesicilikle, bir siyasi dolandırıcılıkla Recep Tayyip Erdoğan’a muhalefet etmek üzere Eskişehirlilerden oy istedi ve gitti Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katıldı.

Ben, ‘saray geçmişte birlikte olduklarımızı bir takım imkanlar çıkararak karşımıza çıkarıyor’ derken Eskişehir’deki AK Parti adayını kastettim. Benim ne Kemal beye sorma ihtiyacım var ne bir başkasına. Ben Meral hanımın kişisel olarak da partisinin de bahsettiği konulardaki namusuna, dirayetine ben kefilim bu konuda hiçbir şey yok. Mesele benim açımdan bir yanlış anlaşılmanın düzeltilmesi boyutundadır. Bahsettiğim İYİ Partili, İYİ Parti’den seçilip AK Parti’ye geçen Eskişehir’deki milli irade hırsızına laf ediyorum. Yoksa İYİ Parti adaylarına niye edeyim? İyi insanlar deyip başka bir şey demiyorum."

Özel'den Akşener'e 'Eskişehir' cevabı: Milli irade hırsızı 

BİLLBOARD TATIŞMASINA İLK YORUM 

Özel, Akşener’in İstanbul ve İzmir’deki billboardları kiralayamadıklarına yönelik açıklamasına ilişkin; “Billboard meselesini de duydum, şaşırdım, sorup öğreneceğim yapabileceğim bir şey varsa benim çözmem gereken derhal gerekli müdahaleyi yaparım, öyle bir şey olduğunu düşünmem" dedi.

Özel, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi için TBMM’de dün yaşanan gelişmelere ilişkin ise, "Yapılan iş tamamen anayasaya aykırı ve büyük bir gaflet, hata var. Hatanın kendisi şu anayasanın ne diyor; kesinleşen karar okutulursa... Kesinleşen karar mı okutuldu arkadaşlar. Okutulan karar Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi’ni yok sayan kararı, Anaysa Mahkemesi’ni yok sayan Yargıtay kararının okutulmasıyla milletvekilliği mi düşer? İyice şuurlarını kaybetmişler" diyerek eleştirdi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...