Tgrt Haber
03 Mart 2024 07:02 - Güncelleme : 03 Mart 2024 09:16

Özgür Özel'e CHP seçmeninden bedelli askerlik tepkisi! Siyasi gaf

CHP Genel Başkanı Özel'in, dün Manisa'da katıldığı mitingde bedelli askerlik yapanlara yönelik sözleri CHP seçmeninin de tepkisini çekti.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
yerel seçim,manisa,özgür özel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Manisa'da katıldığı mitingde bedelli askerlik yapanlara yönelik dikkat çeken sözler sarf etmişti. Bedelli askerlik yapan vatandaşlar çin "Türkiye’yi sevenlerden oy istiyoruz. Bedelli askerliğe kaçanlardan değil" ifadelerini kullanan Özel'in bu sözleri CHP seçmeninin de tepkisi çekti

 "TALİHSİZ AÇIKLAMA"

2018 yılında bedelli askerlik yasasına desteklediği de ortaya çıkan Özel'e tepki gösteren CHP seçmenleri, söz konusu ifadeleri siyasi bir gaf olarak yorumlandı. Genel başkanlarının sözlerini mevcut oy potansiyeline zarar vereceğini belirtti. Bazı CHP'liler Özel'in gereksiz bir çıkış yaptığını savundu. Bazıları da "Talihsiz açıklama" yorumunda bulundu. 

MURAT KURUM: YAFTA VURAMAZ

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in “Türkiye'yi sevenlerden oy istiyoruz, bedelli askerliğe kaçanlardan değil” sözlerine tepki göstererek, "Gençlerimize, bu vatanın hiçbir evladına kimse yafta vuramaz” dedi.

BEDELLİ ASKERLİK YAPAN KİŞİ SAYISI

Bedelli askerlik yapan vatandaşların istatistiğine ilişkin veri geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından açıklanmıştı. Güler aralık ayında yaptığı açıklamada, "Söz konusu kanun hükümlerinin yürürlüğe girmesinden (2019) bugüne kadar 2 milyon 817 bin 600 kişi askerlik yaparken, 641 bin 544 kişi de bedelli askerlik uygulamasından istifade etmiştir" ifadelerini kullanmıştı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...