Tgrt Haber
10 Şubat 2015 08:39

Bürokratlar vekillik kuyruğuna girdi

Meclis'e girmek isteyen kamu çalışanları peş peşe istifa etti. Maliye, SGK ve birçok bakanlık yöneticisi görevi bıraktı.

Bürokratlar vekillik kuyruğuna girdi
bürokrat, meclis, istifa, bürokratlar istifa,

Bürokrasiden, milletvekili adaylığı için dün de çok sayıda istifa birbirini izledi. YSK'nın açıkladığı takvime göre 7 Haziran seçiminde aday olacak bürokratlar için tanınan süre bugün saat 17.00'de sona eriyor. Adaylık için 24 saat kala peş peşe istifa eden isimler şöyle:
Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik ve Yusuf Büyük, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli dün istifa etti. 2013'te Akil İnsanlar Heyetinde de görev alan  Hüseyin Yayman, eski Sivas Milletvekili de olan Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ve Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin de Meclis için kolları sıvadı.
Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş da siyasete girmek için istifa eden isimlerden oldu. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın kardeşi olan Osman İyimaya da siyasete girmek için Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü görevinden istifa etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 yıl boyunca danışmanlığını yapan Türker Yörükçüoğlu siyasete girme kararı aldı. AK Parti hükümetinin iktidarı dönemindeki en eski müsteşarı olan Vedat Mirmahmutoğulları da siyasete girmek için emekliliğini istedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Özel Kalem Müdürü Mücahit Durmuşoğlu da istifasını verdi. Numan Kurtulmuş'un basın danışmanı olan Mustafa Canbey de görevini bıraktı.
Sürenin dolmasına saatler kala diplomaside de adaylıklar konuşuluyor. Eski Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas, Büyükelçi Hüseyin Avni Bıçaklı, Cakarta Büyükelçisi Zekeriya Akçam'ın adları milletvekilliği için istifa edecek diplomatlar arasında geçiyor. İstifa için adı geçen isimler arasında Ulaştırma Bakanlığı eski Müsteşarı Habib Soluk, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine geçtiğimiz temmuz ayında atanan Prof. Haluk Dursun, TETAŞ Genel Müdürü Münib Karakılıç, ilk başörtülü bakan yardımcısı olan Çiğdem Atabek, Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı'ndan görme engelli bürokrat Kenan Önalan'ın da isimleri geçiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...