Tgrt Haber
30 Ağustos 2015 21:13

Fenerbahçe, Nani'nin son dakika golü ile 3 puanı aldı

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe, taraftarı önünde konuk ettiği Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe, Nani'nin son dakika golü ile 3 puanı aldı
fenerbahçe, antalyaspor,

Hasan Doğan Sezonu'nun 3. haftasında Ülker Stadyumu'nda oynanacak olan Fenerbahçe - Antalyaspor karşı karşıya geldi. Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe, taraftarı önünde Antalyaspor'u konuk etti. Fenerbahçe karşılaşmayı son dakikada Nani'nin attığı frikik golüyle 2-1 kazanmayı başardı.Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 7'ye yükseltirken, Antalyaspor'un puanı 6'da kaldı.Milli maç arasının ardından Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'deki 5. maçını Kasımpaşa ile deplasmanda oynayacak. Antalyaspor ise 5. haftada Eskişehirspor'u konuk edecek.

CANER ERKİN YERİNE HASAN ALİ

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada Portekizli teknik adam Pereira, mecburi bir değişiklik yaparak ilk 11'ini belirledi. Atromitos maçının iyi oynayan isimlerinden Caner Erkin kırmızı kart cezası sebebiyle Antalyaspor'a karşı forma giyemedi.  Pereira, cezalı Caner'in yerine Hasan Ali Kaldırım'a sol bekte forma verdi. Sarı-lacivertliler sahaya kalede Volkan Demirel'le çıkarken, savunma dörtlüsünü  Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Hasan Ali Kaldırım oluşturdu. Orta sahada Mehmet Topal, Josef de Souza, Diego Ribas ve Luis Nani görev alırken, sarı-lacivertlilerin ileri uçtaki gol silahları Robin van Persie ve Fernandao oldu.

FENERBAHÇE'DEN HIZLI BAŞLANGIÇ

Fenerbahçe, taraftarı önündeki karşılaşmaya daha hızlı başlayan taraf oldu. Mücadelenin 11. dakikasında sarı-lacivertli ekip ilk önemli atağını gerçekleştirdi. 11. dakikada ceza sahası içerisinde Hollandalı yıldız oyuncu Robin van Persie topla buluştu. Van Persie rakibinden güzel bir hareketli sıyrıldıktan sonra çizgiye inerken topu penaltı noktasına doğru yerden çevirdi. Hollandalı oyuncunun topu gönderdiği tehlikeli noktada hiçbir Fenerbahçeli oyuncu olmayınca, savunma topu uzaklaştırmayı başardı.

Gol için rakip alanda boşluk arayan Fenerbahçe, 40. dakikada da önemli bir pozisyona girmeyi başardı. Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali Kaldırım'ın ceza sahasına açtığı güzel ortayı Nani güzel bir kafa vuruşu yaptı ancak Antalyaspor kalecisi Fornezzi de topu aynı güzellikte çelmeyi başardı. Ceza sahası içerisinde boşta kalan top Diego'nun önüne geldi. Brezilyalı oyuncunun ceza sahası içerisinde yaptığı vuruş üstten auta çıkarken, Fenerbahçe önemli bir gol fırsatını da değerlendirememiş oldu.

ARTAN BASKI GOLÜ DE GETİRDİ

İlk yarının son dakikalarında baskısını arttıran sarı-lacivertli ekip aradığı golü de 42. dakikada buldu. Sol kanattan aut çizgisine yakın bir noktadan Robin van Persie topu ceza sahası içerisine ortaladı. Hollandalı oyuncunun arka direğe açtığı ortada topu Nani yaptığı şık kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Böylece Portekizli oyuncu bu sezon ligdeki ilk golünü kaydetmiş oldu.

İlk yarının kalan süresinde başka gol olmadı ve ilk 45 dakikayı Fenerbahçe, Nani'nin golüyle 1-0 öne kapadı.

FENERBAHÇE'DE ZORUNLUK DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, ikinci yarıya zorunlu bir oyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarıda bir pozisyonda sakatlanan savunma oyuncusu Ba, ilk yarıyı tamamlasa da ikinci yarıya devam edemedi. Pereria Ba'nın yerine oyuna Çek savunma oyuncusu Kadlec'i aldı.

Karşılaşmanın 53. dakikasında Fenerbahçe'nin sol kanattan gelişen atağında Hasan Ali Kaldırım, topu Robin van Persie ile buluşturdu. Hollandalı oyuncunun ceza sahasına yükselttiği topu Nani önüne almak isterken girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı. Portekizli oyuncu bu pozisyonda rakibinin faul yaptığı gerekçesiyle penaltı bekledi ancak hakem pozisyonu devam ettirdi.

KADLEC'İN HATASINDA ANTALYASPOR GOLÜ BULDU

Fenerbahçe daha fazla rakip alanda gol aradığı dakikalarda, kalesinde sürpriz bir şekilde golü gördü. Karşılaşmanın 70. dakikasında Samuel Eto'o topu bir süre taşıdıktan sonra savunma arkasına sarkmaya çalışan Guilherme'ye topu gönderdi. Kadlec topu uzaklaştırmak isterken dengesini kaybetti ve yere düştü. Boşta kalan topu ceza sahası yayının üzerinde Guilherme yaptığı şık ve düzgün vuruşla ağlara göndermeyi başardı. Antalyaspor 70. dakikada bu golle skoru 1-1'e getirdi.

SON DAKİKADA GALİBİYET GOLÜ

Antalyaspor'un golünden sonra Fenerbahçe galibiyet yeniden öne geçmek için Antalyaspor sahasında baskı kurdu. Sarı-lacivertli ekip 87. dakikada çok önemli bir de fırsat yakaladı. 87. dakikada Alper'in ortasına şık bir kafa vuruşu yapan Diego, kaleci Fornezzi'yi geçemedi. Son dakikada frikikten Nani'nin golü geldi ve Fenerbahçe maçı 2-1 kazandı.

FENERBAHÇE 2 - 1 ANTALYASPOR

M.S.Fenerbahçe, Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti.

M.S.Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.

90'Luis Nani, kullandığını serbest vuruşta topu sol üst köşeden ağlarla buluşturdu. Maçta 90+7. dakika.

90'GOL! GOL! GOL! LUİS NANİ!

90'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego'nun ceza alanına ortasında kafa topuna yükselen Kjaer, Fornezzi'ye faul yaptı.

90'Bu kez sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Alper'in etkili ortasında Diego Angelo son anda topu kornere gönderdi.

90'Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali'nin ceza alanına ortasında Fornezzi, çıkıp topun sahibi oldu.

90'Sarı lacivertlilerin baskısı devam ediyor.

90'Maçın sonuna 5 dakika ek ilave süre...

90'Şükrü Saracoğlu Stadı'nda maçın sonuna 5 dakika ilave edildi.

89'Konuk ekip Antalyaspor'da Zeki Yıldırım bir sakatlık geçirdi ve oyun durmuş durumda.

88'Gelişen Antalyaspor atağında Zeki'nin uzak mesafeden şutunda son anda Volkan topu sağ direk dibinde kontrol etti.

87'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

86'Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Alper'in ortasında Diego, boş durumda kafa vuruşunu yaptı. Yerden seken topu son anda Fornezzi çeldi ve ardından savunma topu kornere gönderdi.

85'Fenerbahçe'de bu kez de Hasan Ali, ceza alanı dışından şutunu çekmek istedi ama savunma topa siper oldu.

83'Antalyaspor'da Ömer Kandemir oyundan çıkarken Lokman Gör oyunda.

82'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego'nun ceza alanına ortasında Fornezzi topun sahibi oldu.

81'Sol kanattan gelişen Fenerbahe atağında Nani, ceza alanına girdi ama Ömer araya girip topu kornere gönderdi.

80'Fenerbahçe atağında Alper'in ceza alanı dışından plase vuruşunda top Fornezzi'de kaldı.

79'Gelişen Antalyaspor atağında Guilherme'nin uzaktan şutunda top farklı şekilde dışarıya gitti.

78'Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali'nin ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

77'Sarı lacivertlilerin baskısı her geçen dakika artmaya başladı.

76'Fenerbahçe'de Josef de Souza oyundan çıkarken Alper Potuk oyunda.

75'Sarı lacivertli ekipte, Van Persie, ceza alanı içinde müsait bir pozisyon yakaladı ama ayağı kayınca vurmakta geç kaldı ve savunma araya girdi.

74'Yine sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego'nun ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı. Atağın devamında Nani'nin şutunda kaleci Fornezzi, topu sektirdi. Josef dönen topa vurmak istedi ama Fornezzi'ye faul yaptı.

73'Fenerbahçe'nin baskısı artıyor. Nani'nin pasında sol çaprazda topla buluşan Diego'nun kaleye şutunda savunmadan seken top kornere gitti.

72'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego'nun ceza alanına ortasında Fornezzi topun kontrolünü sağladı.

71'Gelişen Fenerbahçe atağında Volkan'ın ceza alanı dışından şutunda savunmadan seken top kornere gitti.

70'Gelişen Antalyaspor atağında Eto'o topu ceza alanı yakınlarına kadar taşıyıp pasını Guilherme'ye vermek istedi. Kadlec'in büyük hatasında seken top Guilherme'nin önünde kaldı. Guilherme, ceza alanı ön çizgisinden şutunu çekti ve topu sağ üst köşeden ağlara gönderdi.

69' GOL! Guilherme

67'Gelişen Fenerbahçe atağında Diego'nun ara pasında Van Persie topa hareketlendi ama savunma araya girdi.

66'Sağ kanattan gelişen Antalyaspor atağında Ömer'i kolundan çeken Nani, sarı kart gördü.

65'Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Josef'in ceza alanına ortasında savunma topu kaleci Fornezzi'ye kazandırdı.

64'Fenerbahçe 4'e 4 pozisyon yakaladı ama Diego'nun pasında ceza alanı içinde topla buluşan Van Persie, rakiplerini çalımlamak isterken topu kaybetti.

63'Fenerbahçe'de ise Jose Fernandao'nun yerine Volkan Şen oyunda.

62'Antalyaspor'da Dejan Lazarevic'in yerine Serdar Özkan oyunda.

61'Sarı lacivertli takım gole çok yaklaştı ama Van Persie'nin şutu az farkla dışarıya gitti.

60'Birazdan iki takımda da değişiklik olacak.

59'Bir başka Antalyaspor atağında Guilherme'nin ceza alanına yükselttiği topa Kjaer müdahale etti. Ardından Volkan topun sahibi oldu.

58'Konuk ekip yine sağ kanattan çok hızlı bir atak geliştirdi ama Ömer'in ceza alanına yerden pasında Josef topu uzaklaştırdı.

56'Antalyaspor'da Nani'ye faul yapan Zeki, hakem Bülent Yıldırım'dan kart uyarısı aldı.

55'Sağ kanattan gelişen Antalyaspor atağında Ömer'in ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

54'Luis Nani, bir sakatlık geçirdi ve tedavisi yapıldıktan sonra oyun alanına döndü.

53'Fenerbahçe'nin etkili geldiği an. Sol kanatta topla buluşan Hasan Ali, ceza alanı ön bölümüne kadar gelip pasını Van Persie'ye verdi. Van Persie'nin ceza alanına yükselttiği topta Nani, topu önüne almak isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.

52'Son bölümde yapılan faullerden dolayı oyun çok fazla durdu.

51'Orta yuvarlak içinde gerçekleşen top kapma mücadelesinde Diego, Kadir'e faul yaptı.

50'Etkili paslarla sağ kanattan atağa çıkan Fenerbahçe'de son olarak Şener'in pasında Fernandao için ofsayt bayrağı kalktı.

49'Orta alanda topla buluşan Guilherme'nin ceza alanına yükselttiği topu Emrah indirdi, Eto'o gelişine vurdu ama sonuç çıkmadı.

48'Bu kez gelişen Antalyaspor atağında Ömer, sağ kanattan son çizgiye kadar inip ceza alanına ortasını yaptı ama savunmanın müdahale ettiği top taca gitti.

47'Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Şener'in ceza alanına ortasında Van Persie'nin dokunduğu top az farkla dışarıya gitti.

46'Sarı lacivertli ekipte ilk yarıda sakatlık problemi yaşayan Abdoulaye Ba'nın yerine Michal Kadlec ikinci yarıda oyunda.

46'Kadıköy'de ikinci yarı başladı.

D.A Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi.

45'Antalyaspor, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

45'Sarı lacivertlilerde Robin van Persie, ceza alanı ön bölümünden ceza alanına girdi ama rakibini geçmek isterken yerde kaldı.

45'Fenerbahçe atağında Josef'in ceza alanının hemen dışından kaleye şutunda top üstten çok az farkla dışarıya gitti.

45'İlk yarının sonuna 4 dakika ilave edildi.

44'Antalyaspor yarı alanında bu kez Emrah, Hasan Ali'den sıyrılmak isterken yerde ve karar serbest vuruş.

43'Orta alanda topla buluşan Diego, rakip yarı alanın ilk metrelerinde rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

42'Fenerbahçe, oyunu rakip ceza alanı içine yıktığı anda golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta Van Persie'nin ceza alanına ortasında kale sahası içinde Nani, topa sert bir kafa vuruşu yaparak takımını 1-0 öne geçirdi.

42' GOL! LUİS NANİ!

41'Bu kez sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Şener'in ceza alanına ortasında Fernandao'nun kafa vuruşunda top yandan dışarıya çıktı.

40'Maçın en net pozisyonu geride kaldı. Sol kanattan hızlı gelişen atakta Hasan Ali'nin ceza alanına ortasında Nani'nin kale sahası içinden kafa vuruşunda kaleci topu harika çeldi. Boşta kalan topa Diego vurdu ama top üstten dışarıya gitti.

38'Kırmızı beyazlılarda Emre Akbaba'nın yerine Guilherme oyunda.

37'Antalyaspor'da Emre Akbaba bir sakatlık daha geçirdi ve oyuna devam edemeyecek.

36'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Emrah'ın ceza alanına ortasında savunmadan seken topa Lazarevic çok sert vurdu ama top üstten dışarıya gitti.

35'Antalyaspor'un etkili geldiği an. Ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Lazarevic'in şutunda savunmadan seken top yakın mesafeden auta gitti.

33'Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardında topu alan Şener'in ceza alanına ortasında herkesi aşan top auta gitti.

32'Bu kez sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Diego, rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

31'Bu arada Antalyaspor'da Emrah Akbaba bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.

30'Fenerbahçe'de Robin van Persie, sağ çaprazdan çalımlarla ceza alanına kadar gelip pasını çıkardı ama araya savunma girdi.

29'Etkili gelişen Fenerbahçe atağında Nani'nin ceza alanına ortasında Fernandao, yakın mesafeden topa vuramadı.

28'Orta alanda topla buluşan Zeki, Hasan Ali'nin sert darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Hasan Ali sarı kart gördü.

27'Robin van Persie, bu pozisyonda bir sakatlık geçirdi ve şu anda oyun alanının kenarında tedavisi yapılıyor.

26'Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanına yapılan ortada kaleci Fornezzi, Celutska, Fernandao ve Van Persie topa birlikte yükseldiler. Müdahaleyi yapan Celutska oldu.

25'İki takım bu bölümde karşılıklı top kaybı yapıyor.
 
23'Sarı lacivertli ekipte Nani, sol kanatta köşe gönderi yakınlarında rakibini harika geçip Hasan Ali'ye müthiş bir pas verdi. Hasan Ali, ceza alanına girip yerden ortasını yaptı ama savunma zor da olsa bu topu uzaklaştırdı.

22'Rakip yarı alanının ilk metrelerinde topla buluşan Nani, Ömer'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

21'Bir başka Fenerbahçe atağında Nani'nin ceza alanı dışından kaleye şutunda top yandan dışarıya gitti.

20'Gelişen Fenerbahçe atağında rakip ceza alanı dışında topu rakibinden kurtaran Josef, Van Persie'ye pasını verdi ama savunma topu uzaklaştırdı.

19'Fenerbahçe'de Şener Özbayraklı, yüzüne aldığı bir darbe sonucu sakatlık yaşadı ve oyun alanı içinde tedavisi yapılıyor.

18'Sol kanattan gelişen Antalyaspor atağında Lazarevic'in ceza alanına sert ortasında savunmada Hasan Ali topu uzaklaştırdı.

17'Gelişen Antalyaspor atağında Eto'o, Emrah'ı ceza alanına hareketlendirdi ama Emrah, hızlı giden topu oyun alanı içinde tutamadı.

16'Maça Fenerbahçe oldukça baskılı başlamıştı ama son bölümde oyunda denge var.

15'Hızlı gelişen Antalyaspor atağında Eto'o'nun sol kanattan bindirme yapan Lazarevic'e pasında ofsayt bayrağı kalktı.

13'Antalyaspor karşı atağında Kadir'in uzak mesafeden kaleye şutunda isabet sağlayamadı.

12'Bir başka Fenerbahçe atağında Fernandao'nun kaleye şutundan sonuç çıkmadı.

11'Rakip ceza alanı içinde topla buluşan Van Persie, rakibinden çok iyi sıyrılıp penaltı noktası yakınlarına pasını gönderdi ama Diego'dan önce savunma topu uzaklaştırdı.

10'Fenerbahçe yarı alanında gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Eto'o, Kjaer'e faul yaptı.

9'Diego ile başlayan Fenerbahçe atağında Diego'nun pasında sol kanatta topla buluşan Hasan Ali'nin ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

8'Bu kez gelişen Antalyaspor atağında Lazarevic'in ceza alanı dışından şutunda top yandan dışarıya çıktı.

7'Sarı lacivertlileri sol kanadı kullanmaya devam ediyor. Hasan Ali'nin son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

6'Geride kalan bölümde oyunun hakimi Fenerbahçe...

5'Yine sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali, rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve faul bekledi ama oyun devam etti.

4'Fenerbahçe atağı sol kanattan gelişti. Nani'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

3'Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde sağ kanatta topla buluşan Zeki, Nani'nin darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

2'İlk atak Fenerbahçe'den geldi. Mehmet Topal'ın uzak mesafeden şutunda top yandan dışarıya gitti.

1'Ve Kadıköy'de zorlu mücadele başladı. İki takımada başarılar dileriz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...