Tgrt Haber
25 Ekim 2022 12:50 - Güncelleme : 25 Ekim 2022 12:54

Son dakika: WhatsApp çöktü mü? Mesajlar neden iletilmiyor? (GÜNCELLEME-25.10.2022)

Anlık mesajlaşma platformu WhatsApp'a erişim sorunu yaşanıyor. WhatsApp uygulaması çöktü mü? WhatsApp mesajlar neden iletilemiyor? İşte bilinen her şey.

Son dakika: WhatsApp çöktü mü? Mesajlar neden iletilmiyor? (GÜNCELLEME-25.10.2022)
whatsapp,teknoloji

Kullanıcılardan gelen son dakika raporlara göre anlık mesajlaşma platformu WhatsApp'a bir süredir erişim sorunu yaşanıyor. Gelen bildirimlere göre uygulamanın hem masaüstü sürümleri, hem de mobil sürümlerin de mesajlar tek tik ve karşı tarafa iletilemiyor. Peki WhatsApp'a ne oldu? WhatsApp çöktü mü? 

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, daha önce de benzer sorunlar yaşamıştı. Meta bünyesinde hizmet veren Facebook ve Instagram'da olduğu gibi, WhatsApp'da bazı nedenlerden dolayı erişilemez hale geliyor. Genellikle bunlar sunucu kaynaklı olurken, dünya çapındaki milyonlarca kişi bu sorundan etkileniyor. Peki mesajlaşma platformuna şu an neden erişilemiyor? WhatsApp'ta mesajlar neden gitmiyor?

WHATSAPP'TA ERİŞİM SORUNU, MESAJLAR GİTMİYOR

25.10.2022 tarihinde saat 10 itibariyle kullanıcılar, WhatsApp'tan mesajların karşı tarafa gitmediğini bildirdi. Henüz WhatsApp cephesinden resmi açıklama gelmedi. Ancak sorunun muhtemelen sunucu kaynaklı olduğu bildiriliyor.

Son dakika: WhatsApp çöktü mü? Mesajlar neden iletilmiyor? (GÜNCELLEME-25.10.2022)

WHATSAPP WEB'DE ÇÖKTÜ

Mobil uygulamanın yanı sıra bazı kullanıcılar, WhatsApp Web'de de mesajların karşı tarafa iletilmediğini bildirdi. Meta'dan konuya ilişkin açıklama gelmezken, sorun ise hala çoğunluklu olarak devam ediyor.

Son dakika: WhatsApp çöktü mü? Mesajlar neden iletilmiyor? (GÜNCELLEME-25.10.2022)

Downdetector'a göre kullanıcıların yüzde 87 gibi büyük bir çoğunluğu mesaj gönderme sorunu yaşıyor. Geriye kalan çok az sayıda kişi ise uygulama ve internet sitesiyle ilgili sorun yaşadığını söylüyor. 

GÜNCELLEME

Birkaç saatlik dünya geneli kesintinin ardından WhatsApp nihayet erişime açılmaya başladı. Ana şirket Meta sorunu kabul ettiğini açıklarken, beklenen düzeltmeler ise uzun süren kesintinin ardından uygulandı. Şu andan itibaren tüm kullanıcılar mesajlaşma uygulamasına yeniden erişebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Celal25 Ekim 2022 11:33

Massap açılmıyor

Sonraki Haber Yükleniyor...