Tgrt Haber
22 Eylül 2023 11:32 - Güncelleme : 22 Eylül 2023 13:13

Filenin Sultanları tarih yazıyor: Brezilya'ya set vermedik!

Son dakika haberi: A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'ndeki beşinci maçında Brezilya'yı set vermeden 3-0 mağlup ederek 5'te 5 yaptı. İşte detaylar...

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Filenin Sultanları tarih yazıyor: Brezilya'ya set vermedik!
2024 Paris Olimpiyat Elemeleri,Türkiye,Brezilya,A Milli Kadın Voleybol Takımı,Filenin Sultanları

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'ndeki 5. maçta Türkiye, Brezilya ile karşılaştı.

Mücadelenin ilk setini 25-21 kazanan Filenin Sultanları, ikinci sette rakibini 29-27 mağlup edip setlerde skoru 2-0 yaptı.

Karşılaşmanın 3. setini ise 25-19 kazanan Filenin Sultanları, sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı ve 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri'nde 5'te 5 yaptı.

SIRADAKİ RAKİP YARIN JAPONYA

Türkiye, Olimpiyat Elemeleri'ndeki 6. maçında yarın TSİ 13.30'da Japonya ile karşılaşacak. Filenin Sultanları, 24 Eylül'deki Belçika maçıyla elemeleri tamamlayacak.

Milli takım, olimpiyat elemelerindeki ilk iki maçında Porto Riko ve Bulgaristan'ı 3-0, üçüncü maçında Peru'yu ve dördüncü maçında Arjantin'i de 3-1 mağlup etti.

İLK İKİ OLİMPİYATLARA KATILACAK

Avrupa ve Milletler Ligi şampiyonu, dünya "1" numarası "Filenin Sultanları", dünya sıralamasında 7. basamakta bulunan ev sahibi Japonya, 5'inci Brezilya'nın yanı sıra, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru ile birlikte B Grubu'nda yer alıyor.

Elemelerde gruplarında "ilk 2" sırada yer alan ülkeler, Paris Olimpiyat Oyunları'na kota kazanacak. Millilerimiz grupta Japonya ile birlikte liderliği paylaşıyor.

GOMİS'TEN FİLENİN SULTANLARI PAYLAŞIMI

Galatasaray'ın eski futbolcusu Bafetimbi Gomis, Japonya'da gerçekleştirilen 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu'nda mücadele eden Türk Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Brezilya'yı 3-0 yendiği maçı kızıyla birlikte tribünden takip etti.

Maçla ilgili tribünden görüntülü paylaşımda bulunan 38 yaşındaki Gomis, kızına Türk kadınını örnek gösterdi.

Japonya Ligi ekiplerinden Kawasaki Frontale'de oynayan Fransız golcü, sosyal medya hesabından Türkçe yaptığı paylaşımda, "Kızımı okuldan aldım ve ona güzel bir örnek göstermek için 'Filenin Sultanları'na, güçlü, akıllı, iştahlı oynayan Türk kadınlarına geldik. Haydi kızlar zafer yakın." ifadelerini kullandı.

Voleybolda tarihi başarılara imza atan "Filenin Sultanları", 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri'nde oynadığı beş maçı da kazanarak olimpiyat yolunda büyük avantaj elde etti.

https://twitter.com/BafGomis/status/1705138281812312281

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...