Tgrt Haber
04 Ocak 2022 11:35

e-Devlet kaza tespit tutanağı nasıl alınır? Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı sorgulama!

Emniyet Genel Müdürlüğü, e-Devlet üzerinden yeni hizmetini kullanıma açtı. Hizmetle ile beraber maddi hasarlı trafik kazasına ait kaza tespit tutanağı e-devlet üzerinden alınabilecek. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi kaza tespit tutanağı için e-Devlet hizmetinin açıldığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Peki kaza tespit tutanağı e devlet üzerinden nasıl alınır, ne işe yarar?

e-Devlet kaza tespit tutanağı nasıl alınır? Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı sorgulama!
kaza,,kaza tespit tutanağı,,araba kazası,,e devlet,

Emniyet Genel Müdürlüğü e devlet üzerinden ''Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı Sorgulama'' hizmeti vermeye başladı. Gerçek ve tüzel kişiler olarak iki farklı şekilde sunulan hizmetin detayları ise belli oldu. İşte e devlet hizmeti kaza tespit tutanağı hakkında bilmeniz gerekenler. 

E DEVLET KAZA TESPİT TUTANAĞI NASIL ALINIR? 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yeni e devlet hizmeti hakkında açıklama yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan “Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı Sorgulama” hizmeti, Gerçek Kişi ve Tüzel Kişi olmak üzere iki şekilde kullanılabiliyor. Bireysel olarak karıştığınız kazalar hakkında sorgulama yapmak için Gerçek Kişi; ticari araçların karıştığı kazaları öğrenmek için Tüzel Kişi ile sorgulamanız gerekiyor. İşte adım adım e devletten kaza tespit tutacağı alma: 

  • e-Devlet girişi yapın 
  • T.C. Kimlik No ve şifre ile oturum açın
  • Arama butonuna Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı Sorgulama yazın
  • Şahıs aracı hakkında sorgulama için Gerçek Kişi seçin
  • Ticari işletme veya şirket adına kayıtlı araçları sorgulamak için Tüzel Kişi seçeneğini seçin

KAZA TESPİT TUNAĞI ALMAK İÇİN TIKLAYIN!

e-Devlet kaza tespit tutanağı nasıl alınır? Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı sorgulama!

E DEVLET KAZA TESPİT TUTANAĞI UYARISI! 

Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı Sorgulama sayfasında yer alan bilgiye göre; Bu hizmet ile; 01/01/2022 tarihinden itibaren gerçekleşen maddi hasarlı trafik kazalarına ait, sadece trafik polisleri tarafından düzenlenen kaza tespit tutanakları sorgulanabiliyor.

KAZA TESPİT TUTANAĞI NEDİR? 

Kaza tespit tutanağı, trafikte en az iki aracın maddi hasarlı bir kaza yapmaları üzerine tarafların anlaşarak düzenledikleri tutanaktır. Kaza tespit tutanağı için maddi hasar şarttır. Kaza geçiren tarafların kazanın oluş şeklini düzenlenecek olan kaza tespit tutanağı ile kayıt altına almaları gerekir. Her iki tarafın da daha son yapılacak sigorta işlemleri için kaza tespit tutanağı tutması son derece önemlidir.

KAZA TESPİT TUTANAĞINDA İSTENEN BELGELER 

Trafik kazalarının tarafları, karşı tarafın Zorunlu Trafik Sigortası poliçesi veya kendi araçlarının kasko sigortasını düzenleyen sigorta şirketine kaza tutanağında istenen belgeler ile başvurmaları gerekmektedir:

  • Poliçe fotokopisi,
  • Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı,
  • Varsa kaza yerine çekilmiş fotoğraflar,
  • Sürücülerin ehliyet ve ruhsat fotokopisi.

KAZA TESPİT TUTANAĞI NASIL HAZIRLANIR? 

Kaza tespit tutanağı; kazanın nasıl olduğu çizilerek de anlatılmalıdır, hatta imkan varsa fotoğraflarla belgelenmelidir. Maddi hasara yol açan kazalarda her iki sürücü de trafik kazasını kendi bakış açıları ile anlatmalıdır. 

Kaza tespit tutanağı örneğinde görüldüğü gibi sürücü, araç sigortasına ait bilgiler her iki araç için ayrı ayrı ve eksiksiz olarak doldurulmalı ve mutlaka imzalanmalıdır. İmzalanmayan kaza tutanakları kabul edilmemektedir. Kaza tutanağı iki nüsha olarak hazırlanmalıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gülbahar ozanoğlu 8 Ağustos 2022 10:58

Kaç günde e devlette belli olur olur trafik kazasının tutanagi

Sonraki Haber Yükleniyor...