21˚
İstanbul
21˚
açık
Nem %37
Rüzgar 6.38 /s
Cumartesi
23˚/13˚
Pazar
23˚/16˚
Pazartesi
21˚/17˚
Salı
22˚/15˚
20 Mayıs 2022 Cuma
2021-11-01 09:34:16

MasterChef Sonbahar tarifi, 31 Ekim Mehmet Şef'in özel tabağı malzemeleri ve yapılışı!

Mehmet Şef imzalı Sonbahar tarifi MasterChef 2021'in merak edilenleri arasında yerini aldı. 31 Ekim Pazar akşamı ekrana gelen yeni bölümde, "Mehmet Şef'in sonbahar adlı imza tabağı nasıl yapılır?" sorusu, yarışmanın sıkı takipçileri tarafından sorgulanıyor. Peki, Mehmet Şef'in sonbahar yemeği evde yapılır mı? İşte, 31 Ekim MasterChef 2021 sonbahar tarifi, malzemeleri ve püf noktası!

MasterChef Sonbahar tarifi, 31 Ekim Mehmet Şef'in özel tabağı malzemeleri ve yapılışı!
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

MasterChef 2021'de dün akşam ekrana gelen Mehmet Şef imzalı sonbahar tarifi, izleyenler tarafından büyük merakla araştırılmaya başlandı. Peki, sonbahar nasıl  yapılır? Sonbahar yapılışı, tarifi ve püf noktası nedir? 

SONBAHAR MALZEMELERİ

‌- Endivyen

‌- Kuzu kulağı

‌- Kaşıkçı marul

‌- Hindiba

‌- Polorosso

‌- Baby roka

‌- Kıvırcık

‌- Baby havuç

‌- Baby salatalık

‌- Baby turp

‌- Kuşkonmaz

‌- Baby patates

‌- Bıldırcın yumurtası

‌- Kinoa

‌- Kırmızı Soğan

‌- Nar
‌- İkura havyar (somon havyarı)

‌- Pastırma

‌- Esmer toz şeker

‌- Limon

‌- Zeytinyağı

Sos İçin Gerekli Malzemeler

- Hardal tozu

- Bal

- Yumurta

- Lime

- Sarımsak

- Kars Gravyer

- Elma sirkesi

- Tarhun

- Mandalina

Tabanı için;

- Mascarpone peyniri

- Tuz

- Sarımsak

SONBAHAR TARİFİ VE YAPILIŞI

Sos Hazırlanışı:

- Bir kabın içerisine yumurta sarısı, hardal tozu, bal, sarımsak, rendelenmiş Kars gravyer peyniri, tarhun otu,  elma sirkesi, lime ve mandalina suyunu koyup blendardan iyice çekin.

- Süzgeçten geçirerek akışkan kıvamlı bir sos elde edin bir fişeğe koyup kenarı alın.
 
- Mascarpone peynirinin içerisine rendelenmiş sarımsak ve tuz koyup karıştırın kenara alın.
‌- Tüm yeşillikleri ve sebzeleri yıkayıp kurulayın.

‌- Baby patatesleri yıkayıp haşlayın.

‌- Bıldırcın yumurtalarını haşlayın.

‌- Kuşkonmazları blanch edip, üzerlerine rende Kars Gravyeri koyarak pürmüz ile eritin.

‌- Kinoayı haşlayın. Haşlandıktan sonra tuz, limon suyu ve zeytinyağ ile tatlandırın.

‌- Pastırmaları ızgarada çevirerek iyice kurutun. Blendarda çekerek toz haline getirin.

‌- Narları ayıklayın.

‌- Hindibaları yaprak yaprak ayırıp ızgarada iz verin.

‌- Kırmızı soğanları halka halka dilimleyip, üzerine esmer şeker serpiştirerek pürmüz ile yakın.

ADIM ADIM SONBAHAR TABAKLAMA NASIL YAPILIR?

  • Mascarpone peynirini tabağın alt kısmına yayıyoruz.
  • ‌Yıkadığımız yeşillikleri minimalist ve uç filiz kısımlarını kullanarak tabağa dağınık şekilde yerleştiriyoruz.
  • ‌Baby turpu dörde bölüyoruz, baby havuç ve baby salatalığı ortadan ikiye bölerek tabağa yerleştiriyoruz.
  • ‌Bıldırcın yumurtalarını soyup ikiye bölüyoruz. Üzerlerine ikura koyarak tabağa koyuyoruz.
  • ‌Baby patatesleri ikiye bölüp çok küçük olanları bütün şekilde tabağa yerleştiriyoruz.
  • ‌Hazırladığımız kuşkonmaz, kırmızı soğan ve hindibayı tabağa yerleştiriyoruz.
  • ‌Polorossodan küçük bir çanak yapıp içine kinoayı koyup tabağa yerleştiriyoruz.
  • ‌Ayıkladığımız narları tabağın üstüne serpiştiriyoruz.
  • ‌Kurutup toz yaptığımız pastırmayı tabağa serpiştiriyoruz.
  • ‌Fişek ile sosu üzerine sıkıyoruz.
Etiketler