Tgrt Haber
13 Aralık 2023 13:21 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 14:38

Menemen menemenlikten çıktı: Soğanlı mı, soğansız mı?' tartışması devam ederken, olaya kaymak da dahil oldu

'Menemen soğanlı mı soğansız mı yenir? tartışmalarına bir yenisi daha eklendi. İzmir'de bir işletmeci kaymaklı menemen yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillendiren menemen, lezzetiyle beğeni topluyor.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Menemen menemenlikten çıktı: Soğanlı mı, soğansız mı?' tartışması devam ederken, olaya kaymak da dahil oldu
,,Yemek,,,,,Kaymak

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan menemen için hala devam eden "soğanlı mı yenir soğansız mı?" tartışmalarına bir yenisi daha eklendi. İzmir’de lokanta işletmecisi Şeref Artagan, ‘kaymaklı menemen’ yaptı.

TÜRKİYE'NİN İLK VE TEK KAYMAKLI MENEMENİ

Menemeni soğansız yaparak içine bir de kaymak ekledi. İçerisine çakallı menemende olduğu gibi yumurtanın sadece sarısının kullanıldığı bu lezzet, Türkiye’nin tescillenen ilk ve tek kaymaklı menemeni oldu. Bu menemeni ilk kez yiyen, kaymaklı menemeninin müdavimi oluyor.

KAYMAKLI MENEMEN NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Menemenin kaymaklı versiyonunu geliştiren işletme sahibi Şeref Artagan, denemeler sonucunda ortaya çıkan bu eşsiz lezzeti şu sözlerle anlattı:

"Giritlilerin bulmuş olduğu menemeni renklendirmek istedik. Dolabımızda ne varsa onu menemene ekledik. Bir de dolabımızda manda kaymağı vardı. Onu da menemenin içine koyarak denemek istedik ve ortaya çok güzel bir koku çıktı. En son kullanmış olduğumuz süt kaymağının kokusunun ve lezzetinin yerinde olduğunu fark ettiğimizde süt kaymaklarını üretmeye başladık"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...