Tgrt Haber
28 Aralık 2021 15:52

Yılbaşında hava nasıl olacak? 31 Aralık Cuma günü İstanbul hava durumu yağmurlu mu?

"Yılbaşında İstanbul'da hava nasıl olacak? 31 Aralık Cuma günü hava kaç derece olacak, yağmurlu mu?" sorularının cevabı araştırılmaya devam ediyor. Havaların soğuması ile birlikte, beklenen kar yağışına dair milyonlarca İstanbullu yılbaşında hava durumunu merak ediyor. İşte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava durumu tahminleri...

Yılbaşında hava nasıl olacak? 31 Aralık Cuma günü İstanbul hava durumu yağmurlu mu?
istanbul,hava durumu,kar,yağmur,yılbaşı,31 aralık

"31 Aralık Cuma günü İstanbul hava durumu nasıl olacak? Yılbaşında kar yağacak mı, hava yağmurlu mu olacak?" soruları gündemde! Plan yapmak isteyen vatandaşlar, rotasını, hava durumuna göre belirleyecek. Soğuk havanın etkisini göstermesiyle, kar ve yağmur yağışı olacak mı? İstanbul'da hava durumuna dair Meteroloji'den açıklama geldi. Detaylar haberimizde...

31 ARALIK CUMA İSTANBUL HAVA DURUMU

 Meteoroloji'nin yayımladığı Orta ve Uzun Vadeli Hava Durumu Tahmin Raporu'na göre, 31 Aralık Cuma günü Trakya, Ege ve Akdeniz'de çok bulutlu havanın etkili olması bekleniyor. Marmara'da İç kesimlerde ve Batı Karadeniz'de ise yağışlı bir hava olacağı paylaşılırken; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da ise az bulutlu ve güneşli bir hava olacak.

Yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Ankara ve İzmir'de 31 Aralık Cuma akşamı kar yağışı olmayacak fakat ülkenin doğu kesimlerinde yoğun olarak kar yağışı bekleniyor. 

31 Aralık 2021'de havanın yağmurlu olması ise paylaşılan bilgiler arasında.

Yılbaşında hava nasıl olacak? 31 Aralık Cuma günü İstanbul hava durumu yağmurlu mu?

YURT GENELİNDE BEKLENEN HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu, Kıyı Ege ve Manisa çevreleri ile Balıkesir’in kıyı, Antalya’nın doğu kesimlerinin sağanak yağışlı, Artvin çevrelerinin hafif kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği öngörülüyor. İç ve doğu kesimlerde ise buzlanma ve don ile pus ve sis bekleniyor.

Bu hafta, hava sıcaklığının ülke genelinde 2-5 derece artacağı, Marmara ve Kuzey Ege'de mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında yaşanacağı tahmin ediliyor.  Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimleri ile Akdeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Orta Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatıdan kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği paylaşılıyor. 

Yılbaşında hava nasıl olacak? 31 Aralık Cuma günü İstanbul hava durumu yağmurlu mu?

RÜZGARA KARŞI "TEDBİR" UYARISI

Rüzgârın, Marmara ile Orta Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatıdan kuvvetli eseceği tahmin edilirken; yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğinin altı çiziliyor.

Yılbaşında hava nasıl olacak? 31 Aralık Cuma günü İstanbul hava durumu yağmurlu mu?

SIFIRIN ALTINDA DOKUZ DERECE!

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nün, Eskişehir için don tahminlerinde bulunmasının ardından, tahminler gerçek oldu. Termometrelerin gösterdiği derece, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Özellikle gece saatlerinde sıfırın altında 9 derecelere kadar düşen sıcaklıklar; sokak hayvanları için koyulan suların tamamen buz tutmasına sebep oldu. Taşbaşı Çarşısı’nın yakınında bulunan iki ayrı süs havuzu da tamamen donma noktasına geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...