Tgrt Haber
19 Ocak 2022 09:15

İki kişinin ölümüne neden olan sürücü: Tesla'nın otomatik pilotu suçlu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde bir sürücü, Tesla otomatik pilottayken kırmızı ışıkta geçerek iki kişinin ölümüne neden oldu. Mahkeme, sürücüye iki dava açtı, sürücü otomatik pilotu suçladı.

İki kişinin ölümüne neden olan sürücü: Tesla'nın otomatik pilotu suçlu
tesla,otomatik,sürücü,kaza,abd

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde mahkeme, otomatik pilotta kırmızı ışıkta geçerek başka bir araca çarpıp iki kişinin ölümüne neden olan Tesla sürücüsüne iki ayrı dava açtı. Los Angeles ilçe savcıları, 2019'da yaşanan ve 2 kişinin öldüğü kazaya ilişkin, sürücü Kevin George Aziz Riad suçsuz olduğunu savundu. Limuzin servis şoförü Riad, dava devam ederken kefaletle serbest bırakıldı.

SÜRÜCÜ TEKNOLOJİSİNİ KAPSAYAN İLK SUÇLAMA

Söz konusu bu davanın, otomatik sürüş sistemini içeren suçlamaların ilki olmadığı fakat yaygın olarak kullanılan bir sürücü teknolojisini kapsayan ilk suçlama olduğu bildirildi. Arizona'da 2020 yılında, Uber'in halka açık yollarda tamamen otonom bir aracın test sürüşü esnasında kazaya karışması sonucu yetkililer, araçta teste tanıklık etmesi için bulunan sürücüye karşı "taksirle adam öldürme" suçlamasında bulunmuştu.

SUV tipi, içinde insan olan Uber aracı oto-pilot tarafından kontrol edildiği esnada bir yayaya çarparak ölümüne sebep olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...