Tgrt Haber
18 May 2022 10:18 - Güncelleme : 18 May 2022 10:29

İngiltere'de muhafazakar partili milletvekili cinsel saldırıdan gözaltında

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti'den ismi açıklanmayan bir milletvekili, tecavüz ve cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
İngiltere'de muhafazakar partili milletvekili cinsel saldırıdan gözaltında
ingiltere,milletvekili

İngiltere'de Londra Metropolitan Polis Teşkilatı (Met) 2002 ile 2009 yılları arasında işlendiği öne sürülen suçlar nedeniyle bir kişinin gözaltına alındığını doğruladı. Fakat bu kişinin kimliği hakkında ya da milletvikili olup olmadığıyla ilgili detay bildirilmedi. Muhafazakar Parti ise soruşturma sürecinde milletvekilinden Parlamento'daki oturumlara katılmaması istendiğini belirtti.

Konuya ilişkin yayımlanan bir açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Met, Ocak 2020'de, 2002-2009 yılları arasında cinsel suçlar işlendiğine dair bir ihbar aldı. Suçların Londra'da işlendiği iddia ediliyor.''

PARLAMENTO'DAN UZAK DURMASI İSTENDİ

Polis sözcüsü ise "Bir kişi sarkıntılık, cinsel saldırı, tecavüz, güveni kötüye kullanma ve kamu görevinde görevi kötüye kullanma şüphesiyle tutuklandı" dedi.

Partinin disiplin kurulu ise milletvekilinden soruşturma süresince Parlamento'dan uzak durmasını istediklerini doğruladı. Kurulun sözcüsü, soruşturma sonuçlanana dek daha fazla yorum yapmayacaklarını da ifade etti. Milletvekili, görevinden kaynaklanan güveni ve kamu görevini kötüye kullanma suçlamalarıyla da karşı karşıya.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...