Tgrt Haber
20 May 2022 13:40 - Güncelleme : 20 May 2022 14:57

İsveç çarkı: İsveçli bakan Ann Linde terör örgütleri ile fotoğraflarını unuttu

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine veto resti veren Türkiye iki ülkenin de terör örgütü PKK/YPG’ye olan desteğini kesmesini talep etti. İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde adeta yeni çark etti. Terör örgütü mensupları ile fotoğraflarını ve görüşmelerini görmemezlikten gelen Linde, sosyal medya hesabından ülkesinin PKK’ya duruşunun değişmediğini söyledi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
İsveç çarkı: İsveçli bakan Ann Linde terör örgütleri ile fotoğraflarını unuttu
isveç,pkk,Ann Linde

Dünya gündeminde ilk sıra İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği için resmi başvuruda bulunması. Türkiye’nin terör örgütü PKK/YPG’ye açık destek veren iki ülkenin üyeliğe veto resti çekmesi ile birlikte dünya gelişmeleri yakından takip ediyor. İsveç Başbakanı ve Finlandiya Cumhurbaşkanı ABD Başkanı Biden’ı ziyaret ederken gündemin ana konusu ‘NATO üyeliğiydi’ ABD ve Almanya Türkiye’yi ikna edebileceğini ifade etti.

ERDOĞAN KAPILARI KAPATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise özellikle İsveç’e kapıları kapattı. İsveç’in adeta ‘terör yuvası’ olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye’yi ziyaret edeceklerini söyleyen İsveç’e “Hiç boşuna ziyaret etmesinler” ifadelerini kullandı. 

TERÖR YUVASI: İSVEÇ

Bilindiği üzere İsveç terör örgütü PKK ve sempatizanlarına ülkelerindeki eylemlerine müsaade göstermenin yanı sıra Türkiye’nin teröristleri iade talebini ise reddetti. Terör örgütüne ağır silahlar satan ve Türkiye’ye yönelik ambargo uygulayan İsveç hükümeti, Ankara’nın haklı taleplerini ise hala görmemezlikten geliyor.

İSVEÇLİ BAKANDAN PKK AÇIKLAMASI

Daha önce terör örgütüne adeta kucak açan ve oldukça sık görüşen İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, çekildiği fotoğrafları ve mesajları görmemezlikten gelerek yeni bir açıklama yayımladı.  Linde, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "yaygın dezenformasyon nedeniyle" İsveç'in PKK'yı terör örgütü olarak tanıyan ilk ülke olduğunu hatırlatmak istediğini bildirdi.

https://twitter.com/AnnLinde/status/1527571415012089856

“POZİSYONUMUZ DEĞİŞMEDİ”

Kararın Olof Palme hükümeti döneminde alındığını anımsatan Linde, Avrupa Birliği'nin (AB) onu 2002'de takip ettiğini belirtti. Linde, "Bu pozisyon değişmedi." ifadesini kullandı.

LİNDE'NİN AÇIKLAMASINA ALTUN'DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Bakan Linde'nin sözlerine Twitter'dan şu şekilde karşılık verdi:

"İsveç, PKK'nın devam eden propaganda, bağış toplama ve asker toplama çabalarını durdurmak için hiçbir çaba sarf etmiyor. İsveç, Türkiye'de diğer saldırıların yanı sıra intihar saldırıları düzenleyen teröristleri de silahlandırıyor. Dürüstlük en iyi politikadır, Gözlerimizin içine bakıyorsunuz ve yalan söylemeye devam ediyorsunuz. Terör örgütü PKK'yı desteklemeye devam ediyorsunuz. İsveç gerçekten PKK'yı terörist bir varlık olarak görüyorsa, gerekeni yapmalıdır."

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1527599249315209216

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...